Open top menu
3 Temmuz 2013 Çarşamba

Göbeğiniz olmasa bile göbek eritme konusunu ciddiye almalısınız. Çünkü zayıflamak için karın yağlarından başlamanız lazım. Karın yağları en büyük endişe kaynağınız olmalı. Hem güzelliğinizi hem sağlığınızı tehdit ediyor. Sosyal hayatınızı öldürüyor.


Belki göbekli değilsiniz ve yağlarınız başka bölgelerde, mesela basende birikiyor. Yine de karnınızı kontrol altında tutmalısınız. Çünkü vücudun diğer bölgelerine yağ taşıyan mekanizmayı, karın yağları tetikliyor. Çok az miktarda karın yağı bile işte bu yüzden mücadeleyi gerektiriyor.


Büyük bir göbeğin pek çok açıdan zenginlik sayıldığı devirler çok geride kaldı. Göbekli adamların para babası, göbekli kadınların sağlıklı çocuklar doğuracak anne adayları olarak görüldüğü karanlık çağları neyse ki atlattık.


Göbek eritme konusunu daha iyi anlayabilmek için, olayın bilimsel kısmına bakalım. Tabii, çok da bilimsele kaçmadan, sıkıcı olmadan. Karın yağları, iç organlarımızın etrafında birikiyor ve iç organlarımızı tamamen kaplıyor. Eğer, bu tip yağlar hakkında duyduğunuz medikal uyarıların abartılı olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz demektir.


Zayıflamak için birkaç ayrıntıyı bilmek lazım. Karaciğerimiz karın yağlarını öğütüyor ve kolesterole çeviriyor. Bu kolesterol vücudumuza karışıyor, zamanla taşlaşıyor, damarları tıkıyor ve kalbe kan gitmesini engelliyor. Bu, en büyük kalp krizi sebeplerinden biri. Ama tabii bazı şeyler başımıza gelmeden, tehlikeyi anlamıyoruz. Gerçekleri hiçe sayıyoruz.


Vücudunuzdaki yağların birkısmı ise organların etrafında konuşlanmak yerine, derinizin altında birikmeyi seçiyor. Bunlar, selülit veya şişkinlik deyip geçtiğimiz yağlar. Sağlığımız açısından, organ etrafında birikenler kadar tehlikeli değiller. Peki ya estetik duruşumuz ve güzelliğimiz açısından?


Çoğumuzun bu tip yağları takıntı haline getirmesinin sebebi, estetik kaygılar. Aslında, endişelerimiz ister sağlığımız için olsun ister güzelliğimiz için, arada çok da fark yok. Önemli olan, o endişeyi hissetmek, o korkuyu taşımak. Zayıflamak için en büyük silahımız, bu tarz duygulara sahip olmak ve asla boşvermemek.


Göbek eritme konusunun önemi hakkında ikna oldunuz mu? Olmalısınız.


Boşvermeye meyilli iseniz, bahaneden bol bir şey yok. Örneğin, suçu genlerinize atabilirsiniz. Evet, genler şişman olmamızın sebeplerinden biri. Ancak, tek sebep değil.


Ne Zaman Endişelenmelisiniz?


Karın yağları birikmeye başladığında mutlaka hissedeceksiniz. Bir mezura yardımıyla, birikmenin hangi aşamada olduğunu ölçebilirsiniz.


Bir erkek en fazla 85,6 cm bel ölçüsüne sahip olmalı. Kadınlar ise 74,6 cm. Birtakım özel durumlarda ölçüler değişebilir. Ancak bu standartların üstüne çıkarsanız durumu hemen kontrol altına almanız öneriliyor.


Göbek eritme işte bu yüzden önemli. Zayıflamak için yola çıktığınızda niçin ilk hedefinizin karın yağları olması gerektiğini artık biliyorsunuz. Bahane üretmeyi bırakın ve hemen bir şeyler yapmaya başlayın.//fitolmak.com

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum