Open top menu
12 Temmuz 2013 Cuma

Çok saçma! Yorucu bir günün ardından eve geldiğimizde televizyon karşısına geçip kilo vermeyle ilgili sayısız haberlerden ve programlardan faydalanmaya çalışıp kilo verebileceğimizi düşünmek çok saçma. Hatta bu tür programları izlerken yanına bir bardak kola ve cips alan kişiler bile var. Bu şekilde kilo verilmez. Kilo vermek aslında sandığınızdan çok daha kolaydır. Zor yollardan geçmenize gerek yok. Sadece daha az yiyerek kilo verebilirsiniz.


Kilo vermek mantıklı olmakla ilgilidir


Mantık en önemli noktadır. Her şeyi mantıklı bir şekilde uygulayarak daha iyi bir yaşamın kapılarını açabilirsiniz. Vücudunuz yüzünden artık üzülmeyi bırakın. Tek yapmanız gereken porsiyonlarınızı kontrol edip mantıklı bir şekilde daha az yemektir.Söylemesi yapmasından daha kolay gibi geliyor olabilir. Hayattaki diğer her şey gibi az yemek de öğrenilmesi gereken bir tecrübedir ve sabır gerektirir. Günümüzde dengeli bir beslenme planı yapmak ve bunu uygulamak konusunda çoğu kişi tembeldir.


Çoğu insan için daha az yemeyi daha zor hale getiren bazı alışkanlıkları sürmek büyük bir problemdir. Eski alışkanlıklardan vazgeçmek her zaman zordur ama kilo vermek istiyorsanız kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmanın bir yolunu bulmanız gerekmektedir.


Diyet yapan ve yapmayı deneyen herkesi en çok rahatsız eden konu açlık hissidir. Doyurucu gıdalar yerine besin değeri düşük gıdalarla beslenen kişiler doymazlar ve daha çok yemeye meyilli olurlar bunun sonucunda da kilo vermek yerine kilo bile alabilirler.


1. Mini öğün anahtar kelimedir.


Her yemek yediğinizde tabağınızda biraz protein, yağ ve lif bulundurun. Bu şekilde daha çabuk doyduğunuzu hissedersiniz. Meyve bile yiyor olsanız protein ve yağ içermediğinden tokluk hissi yaşamazsınız.


2. Kendinizi çok aç bırakmayın.


Yediklerinizi tamamen keserseniz metabolizmanız da yavaşlar. Kalorileri hesaplamayın sadece porsiyonlarınızı küçültün yeter. Çok aç kalarak kilo bile alabilirsiniz. Günlük kalori alımını biraz olsun azaltırsanız metabolizmanızı yavaşlatmadan kilo verebilirsiniz.


3. Lezzetli yiyecekler yiyin.


Her diyette lezzetli yemekler yer alır. Tatsız tuzsuz yemeklerle doyamazsınız ve tatmin olmazsınız. Bu da bir sonraki öğünde daha çok yemenize sebep olabilir. Lezzetli yemekler yiyin ama küçük porsiyonlar tercih edin.


4. Kalorileri yiyin içmeyin.


Kalorisi yüksek içecekler yerine sizi doyuran ve tokluk hissi veren yiyeceklerle beslenin. Olmadık yere içecekler yüzünden fazla kalori almayın.


5. Spor yapın


Spor yaparak kilo verme sürecinizi hızlandırın. Beslenmenizdeki değişiklikler ve spor sayesinden fazla kilolarınızdan tahmin edemeyeceğiniz kadar kısa sürede kurtulabilirsiniz.


6. Yavaş yavaş yiyin.


Yemek yerken yeterince çiğnemeye özen gösterin. Böylece hem yiyeceklerin tadını daha iyi alırsınız hem de daha çabuk doyarsınız.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum