Open top menu
23 Temmuz 2013 Salı

Bir çok besin selülitlere engel oluşturabilir ve cildinize güzellik katabilir. Ancak sporsuz bir vücuda besinlerin etkisi sınırlıdır. Bu yüzden sporu öncelik kabul ederek besinlerle desteklenmiş bir planla selülitsiz yazı atlatmak için neler yapmalı?


Diüretik içecekleri hayatınızda sınırlayın



Kafeinli içecekler ve alkol cildin kurumasına ve selülitlerinizi belirginleştirmeye neden olur. Bu yüzden asitli ve alkollü içeceklerden uzak durun, kahve ve çayı sınırlayın.


Doymuş yağ oranı yüksek gıdalardan kaçının



Fast-food, şerbetli tatlılar, cips gibi doymuş yağı yüksek yiyecekler selülit oluşumuna neden olur. Bunlar yerine zeytinyağı gibi sağlıklı yağları hayatınıza dahil ederek selülitleri engelleyebilirsiniz.


Tuz alımınızı azaltın



Tuz su tutulumunu arttırarak selülitlere yol açar. Bu yüzden artı tuzdan ve cips, çerez,konserve gibi tuzlu besinlerden kaçının.


Sebze ve meyve tüketin



Vücuttaki fazla yağdan kurtulmak için sebze ve meyvelere ihtiyaç vardır. Bu yüzden özellikle elma, ananas, limon, kivi gibi meyveleri ve enginar, kereviz, brokoli, havuç gibi sebzeleri baş tacı edin.


Yağsız proteinleri tüketin



Gerektiği kadar protein alımıyla selülit yerine kas oluşumunu sağlayabilirsiniz. Balık, yumurta, hindi, derisiz tavuk eti gibi besinlerle yağsız protein alımlarınızda da selülitlere engel olabilirsiniz.


İPUCU



Vücudun selülit oluşumuna engel olması için hem deri altından hem de derinin üstünden neme ihtiyacı vardır. Bu yüzden bol bol su tüketin ve nemlendirici kremlerinizi eksik etmeyin./Diyetisyen /Merve Aydın

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum