Open top menu
3 Temmuz 2013 Çarşamba

Tüm duyularınız bir eylemle açılacak ve o bir eylem tüm vücudunuza yarayacak. İşte bu eylem cinsel birliktelik! Cinsel yaşam vücuda, sağlığa ve cilde mükemmel etki ediyor! İşte cinselliğin faydaları...


Kalp-damar sağlığınızı korur


Yapılan araştırmalara göre haftada 4 veya daha fazla cinsel ilişki yaşayan erkeklerde kalp krizi riskinin yarı yarıya azaldığı görülmüş.


Felç riskiniz azaltır


Düzenli cinsel ilişki ile kadınlarda ve erkeklerde felç riski azalıyor.


Strese iyi gelir


Amerikalı seksolog Mary Jo Rapini, “Seks en büyük şifadır” diyor. Orgazm olmak, rahatlamayı ve nefes almayı öğrenmek demektir. Eğer düzenli olarak seks yapıyorsanız, bu rahatlatıcı etkiler birikir ve uzun vadede stresinizi azaltır.


Rapini, “Normal bir seks aktivitesi 3 ila 20 dakika sürer. 20 dakika bile olsa bu çok uzun bir süre değildir ama etkileri tüm gün sürer. Hatta günlerce sürebileceğini bile söylemek mümkün” diyor. Ve tabii tansiyonun düşmesi yüzünüzün güzelliğine katkıda bulunacaktır.


Kalori yaktırır


Spor salonuna gitme konusunda kendinizi motive etmekte güçlük çekiyor olabilirsiniz. Ama unutmayın, seks size müthiş kardiyo çalışma imkanı sağlar. Üstelik sıradan bir spor salonunda sıkıcı aletlerle meşgul olmanın tatsızlığındansa seksin cazibesi çok daha yüksektir.


Gençlik verir


Bir kadın ortalama bir seks hayatına sahipse gerçek yaşı, kimlik yaşından iki yaş daha genç gösterir. Bu da üç ciddi sağlık sorununun oluşma riskini azaltır: kalp hastalıkları, kanser ve depresyon gibi psikolojik sorunlar. Dolayısıyla partnerinizle birlikte seks hayatınızı canlı tutarak, kendinizi korkusuzca zamanın kollarına bırakabilirsiniz.


Uykusuzluk sorununu çözer


Cinsel ilişki sırasında ve bedenin doğal morfinleri olarak bilinen endorfin (mutluluk hormonu) ile vücudunuz rahatlar ve ilişki sonrası yerini güzel bir uykuya bırakır. Sizin ya da eşinizin uyku sorunları varsa, bu yöntemi de deneyin.


Koku duyusu gelişir


Orgazm sırasında salgılanan prolaktin hormonu sayesinde beyninizin koku alma merkezi uyarılır ve böylece düzenli seks sonrasında koku alma duyunuz gelişmiş olur.


Bağışıklık sistemini güçlendirir


Araştırmalara göre haftada 1 ya da 2 kez seks yapmak bağışıklık sisteminiz üzerinde % 30 oranında artırıcı etki yapar. Bu şekilde hastalıklara bağışık bir hale gelirsiniz.


Ağrıları azaltır


Seks ve orgazm olma sırasında salgılanan endorfin hormonunun yükselmesiyle birlikte ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Bu şekilde tatmin edici bir seks, migren ve damarsal baş ağrılarının azalmasını sağlar.


Kemikleri güçlendirir


Seks sırasında salgılanan testosteron hormonunun kemikleri güçlendirici etkileri bulunuyor.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum