Open top menu
3 Temmuz 2013 Çarşamba

Tüm duyularınız bir eylemle açılacak ve o bir eylem tüm vücudunuza yarayacak. İşte bu eylem cinsel birliktelik! Cinsel yaşam vücuda, sağlığa ve cilde mükemmel etki ediyor! İşte cinselliğin faydaları...


Pelvik kaslarını güçlendirir


Seks sırasında pelvis yani leğen kemiğinde bulunan birçok kas koordineli olarak çalışır. Bu şekilde kadınlarda genellikle menopoz sonrası görülen mesane, rahim ve bağırsak sarkmaları azalır.


Adet sancılarını azaltır


Seksin etkili olduğu diğer bir konu da adet sancılarının azalması. Düzenli ilişkiden sonra adet sancılarınızda belirgin bir azalma görebilirsiniz.


Vajinal kuruluğu azaltır


Düzenli seks ile vajina ve pelvis damar dolaşımınızın iyi gelişmesi sonucunda özellikle menopoz dönemi sonrasında ortaya sık olarak çıkan vajinal kuruluk problemlerinin görülme sıklığı azalır. Çünkü vajinal ıslanma vajinanızın kendi damarsal yapısından oluşur.


Cinsel isteksizliği yok eder


Yapılan her seks sonrasında libidonuzun artmasına neden olan testosteron hormonu artar. Bu hormon da cinsel isteği tekrar tekrar kamçılar. Bu durumun tam tersini de yaşayabilirsiniz; cinsel ilişkiden uzak bir yaşam sürerseniz zamanla hormonal azalmaya bağlı olarak cinsel isteksizlik yaşayabilirsiniz.


Cildinizi korur


Güneş ışığına fazla maruz kaldığınızda cildiniz kırışıklıkların oluşması ya da artması sorunuyla karşılaşır. “Kalp krizini kalbinizdeki kırışıklık gibi düşünürseniz cildinizdeki kırışıklık da o derece büyük etkiye sahiptir” diyor Dr. Roizen. İyi kan akışı, cildinizi besler ve oksijen sağlar; bu da kırışıklık oluşumunu önler. Şimdi, bu cildinizi gençleştiren kan akışını neyin artırdığını bir düşünün. Evet, doğru tahmin ettiniz; seks.


Kendine güveni arttırır


Sevdiğiniz eşinizi fiziksel ve duygusal yönde doyuma ulaştırmanız sizi de mutlu ederek kendinize güvenmenizi sağlar. Bu şekilde kendinizi daha çok sevmeye başlarsınız.


Prostat kanseri riskini azaltır


Araştırmalara göre ayda 20 ya da daha fazla boşalma yaşayan erkeklerde prostat kanseri görülme sıklığı azalır. Bu arada hatırlatalım; erkeklerde en çok görülen kanser çeşidi olan prostat kanserinde erken teşhis hayat kurtarır.


Saçları güzelleştirir


Bu söyleyeceğimiz size çok dolaylı gelse de seks, saçların daha sağlıklı bir kafa üzerinde durmasını sağlar. Dr. Roizen, “Her saç kökü bir kan damarına sahiptir ve kan akışınız iç ve dış güzelliğin en büyük belirleyicisidir” diyor. Kan akışının hızlanması, saçlarınızın beslenmesi demektir. Kan akışının hızlanmasını da elbette seks yaparak sağlayabilirsiniz.


Göğüslere dirilik kazandırır


Seks boyunca daha havalı olursunuz. Öyle ki göğsünüz yüzde 25 genişletir, meme uçlarınız bir santim kadar yukarı dikleşir.


Doğal makyajdır


Her sabah evden çıkmadan makyaj yapıyorsunuz ve gün içinde tazelemeye ihtiyacınız oluyor, değil mi? Oysa günde sadece 15 dakikada yanaklarınız doğal yollardan pembeleşecek, dudaklarınız harika bir parlaklığa sahip olacak ve cildiniz parlayacak. Nasıl mı? Tabii ki seksle! Çünkü seks doğal bir makyajdır.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum