Open top menu
3 Temmuz 2013 Çarşamba

Hayatınızı iyileştirmek, kendinizi daha iyi hissetmekten başlıyor. Bu herkesin sık sık tekrarladığı bir kural.'Diğerlerinden' daha hassas olan kadının bu özgüvene biraz daha fazla ihtiyacı var. Kendinizi çirkin ve önemsiz hissettiğiniz dönemsel travmalar yaşayabilirsiniz, hatta regl öncesinde bile böyle anlar yaşayabiliyoruz.


Olduğunuz kadını daha çok sevmeniz, her gittiğiniz yerde yükselmeniz ve öne çıkmanız için kendinize hatırlatabileceğiniz bazı kurallar var.

Gülümseyin


Sahte olup olmaması hiç önemli değil, sadece dudaklarınıza 'gülümse' emri verin. Harvard Üniversitesi Klinik Psikoloji Eğitmeni Nancy Etcoff'un herkese ilk tavsiyesi bu: "Sadece gülümsediğinizde hareket ettiğiniz sinir ve kaslar bile beyninizin mutluluk hormonu salgılaması için yeterlidir." İnanmıyorsanız deneyin ve görün!


İltifatları kabul edin


Özellikle Türk kadını güzel bir söz duyduğunda teşekkür edip bunun keyfini çıkarmak yerine iltifatı eden kişiyle savaşmayı tercih ediyor. Bu çok yanlış bir davranış! İnsan psikolojisi araştırmacısı Judith S. Beck,bir iltifatı olduğu haliyle kabul ettiğimizde daha değerli hissettiğimizi yaptığı deneylerle kanıtlamış.


Cildinizi bakımlı tutun ve sizin için muhteşem olan bir fondöten edinin


Makyaj sanatçısı Mally Roncal bu işin küçük bir taktiği olduğunu söylüyor: "Aynaya baktığınızda kendimizi kötü hissetmemize sebep olan bölgeler gölge alan yerlerdir. Göz pınarı, göz köşeleri, burun deliklerinin çevresi ve dudakların iki köşesi.Buralara kapatıcı uygulayın. Aydınlık görüntüyü çok seveceksiniz."


Yeni şeyler öğrenin


Bu bilgileri kullanmanıza bile gerek yok. Hiç beklemediğiniz bir anda tamamen kendi isteğinizle öğrendiğiniz bir bilgiyi kullanabildiğinizde kendinizi çok farklı ve güvende hissedeceksiniz. Yepyeni yemek tarifleri, yepyeni bir dil, yepyeni bir klasik eser ya da tercih ettiğiniz bambaşka bir yenilik sizi 'yepyeni bir kadın' yapabilir.


Chicago'da koku ve tatların psikolojik etkileri üzerine araştırma yapan Alan R. Hirsch'in ilginç, fakat çok etkili bir tezi var: "Yeşil elma ve salatalık kokusu endişe, kaygı ve stresi bitiren en iyi kokulardır. Deneyip görebilirsiniz."


Bileklerinizde böyle kokular bulundurun ve kendinizi kötü hissettiğinizde koklayın. Parfüm ya da krem olarak deneyebilirsiniz.

Aynayla geçirdiğiniz zamanı azaltın


Kendinizi ne kadar çok izlerseniz, o kadar çok kusur bulmaya başlarsınız. California Üniversitesi'nin 100 kadın üzerinde yaptığı bir araştırma bu iddiayı doğruluyor. Her yansımasına bakan kadınlar görünüşleriyle ilgili olumsuz tutum geliştiriyorlar.


Kacy Duke, Victoria's Secret'ın eski stil danışmanı ve fitness antrenörü bir konuda çok emin: "Ne kadar seksi bir vücudunuz olursa olsun daha dik durmaya ihtiyacınız var. Meleklerin taktığı o kanatlar son derece ağır, bunu biliyor muydunuz? Fakat öyle göğüslere ve kalçalara sahip olsanız bile kambur durduğunuzda her şey biter."


Yorgun hissettiğinizde kendinize bunu hatırlatın ve duruşunuzu düzeltin.

Yaptığınız hatalardan dolayı kendinizi asla suçlamayın. Herkes başarısız olabilir ve olacaktır. Yaptığınız hatalar sizin değerinizi azaltmaz. Fakat kazandıklarınız değerinizi anında arttırır. Kendinizi ödüllendirmek için beklemeyin. Kendinize günlük küçük ödüller verin, diyette kaçamak yapmaktan çekinmeyin.


Her kadının bildiği ve etkisi kanıtlanan bir yöntem var


Saçları boyatmak! Nottingham Trent Üniversitesi araştırmacıları yaptıkları gözlemin ardından kesin bir sonuca ulaştılar: "Saç rengini değiştiren bir kadın iltifat almaya daha meyilli hale geliyor, duyduklarına da daha çabuk inanıyor. Üstelik yeni görünüşünü keşfetmeye çalışırken yeni ve muhteşem imajlar denemeye başlıyor." Doğru, değil mi?


Sohbet edin


Kendinizi keyifli hissetmek için yapabileceğiniz en kolay şey bu... Göz teması kurun, gülümseyin ve anlatmaya başlayın. Kendinizi dinletmek için muhteşem bir yüze ya da vücuda ihtiyacınız yok. Sadece sıcakkanlı olun ve gözlerinizi karşınızdakinden kaçırmayın. çok etkileyici olacaksınız. İnsanlar çok seksi bir kadının yanında tedirgin olabilir, fakat muhteşem sohbeti olan bir kadının yanından ayrılmazlar.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum