Open top menu
15 Aralık 2012 Cumartesi

AIDS-Kazanılmış İmmun Yetmezlik Sendromu


AIDS, insanın bağışıklık sistemini tutan bir hastalıktır. En sık cinsel yolla bulaşır. Anneden bebeğe geçebilir. Ölümcül bir hastalık olup, şu anda kesin bir tedavisi yoktur, aşı geliştirme çalışmaları sürmektedir.


Bulaşıcı Sarılık-Hepatit B


Hepatit B kadın ve erkekte sistemik enfeksiyonlara yol açan kronikleşme eğilimi olan ve sık karşılaşılan cinsel yolla da bulaşan bir hastalıktır.Tek konak insandır ve mikrop kişilerin kanında, genital akıntılarında,tükrük, süt, ter ve göz yaşı gibi vücut salgılarında bulunur. Karaciğer sirozuna ve kanserine yol açabilir. Kesin ve etkili bir tedavisi yoktur. En etkin korunma yolu aşılanmadır.


Bel Soğukluğu-Gonore


Hastalık cinsel ilişki yoluyla (vajinal, oral, anal) yayılır. Bu ilişki penis-ağız, penis-anüs, ağız -vajina, ağız anüs temasını içerir.Bulaşmada boşalmanın olması gerekli değildir. Erkeklerin %80, kadınların ise % 40’ında herhangi bir şikayete neden olmaz. Erkeklerde idrar yaparken yanma ve ağrı en sık görülen şikayettir.


Frengi-SİFİLİZ


Bel soğukluğuna göre daha az sıklıkta görülür ama daha tehlikelidir.Birçok bulgusu ve belirtisi diğer hastalıklarınkinden ayırt edilemez. Sorumlu mikrop kişiden kişiye sifiliz yarasının direk teması (cinsel ilişki,öpme, dokunma) ile geçer. Yaralar esas olarak hazne, makat veya kalınbağırsağın son kısmında oluşur.Yaralar dudaklarda ve ağzın içinde de oluşabilirler. Gebe kadın, bebeğine hastalığını geçirebilir.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum