Open top menu
20 Aralık 2012 Perşembe

Kadınların erkeklere oranla neden daha uzun bir hayat sürdüğü ortaya çıkarıldı.


Scientific American tarafından yayınlanan ve Newcastle Üniversitesi’nden Prof. Tom Kirkwood’un öncülük ettiği bir ekibin yaptığı araştırma, kadınların neden daha uzun yaşadığını gösteriyor. Kadınların vücudu hasarlı hücreleri tamir etmede erkeklere oranla çok daha başarılı.


Araştırmanın teorisine göre vücuttaki yaşlanma süreci, hasarlı hücreleri tamir etme seviyesini belirleyen genler tarafından kontrol ediliyor. Bazı hasarlı hücrelerden kaçınmak ise mümkün olmuyor çünkü bu hasar serbest radikaller sonucu görülüyor.


Hücrelerdeki hasar DNA’nın veya hücre zarının yapısını bozuyor.. Bu tür bir yapı bozukluğu ise sigara alışkanlıkları gibi faktörler sonucu ortaya çıkabiliyor. Yaşlanma , önceden programlanamayan bir süreç olarak kabul ediliyor. Zira hücreleri tamir eden genler değiştirilemiyor veya kontrol altına alınamıyor.


Erkeklerde ölümlerin büyük bir bölümü kalp rahatsızlıkları sonucu görülüyor. Kadınlarda bulunanöstrojen hormonunun kalp rahatsızlıklarından koruduğu iddia ediliyor.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum