Open top menu
15 Aralık 2012 Cumartesi

CYBE’lardan korunmak için: Hastalık ihtimali olan kişilerle cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır, cinsel tek eşlilik tercih edilmelidir, cinsel ilişki öncesi ve sonrası sabun ile banyo yapılmalı, cinsel ilişki sonrası idrar yapılmalı, şüpheli ilişki sonrası enfeksiyon kuşkusunda hemen sağlık kurumuna başvurulmalı, tedavi sonuçlanıncaya kadar cinsel perhiz uygulanmalı, eşin tedavisi sağlanmalıdır.


Daha önce hastalıklı bir kişi tedavi olmuş olsa bile, bu ona bağışıklık kazandırmaz. Şüpheli ve korunmasız cinsel ilişkide bulunduğu taktirde yeniden hastalığa yakalanabilir.


Kan yolu ile bulaşmadan korunmak için (AIDS/HIV ve bulaşıcı sarılıktan): Ortak tıraş bıçağı kullanılmamalı,kan kardeşi olunmamalı, başkasının yarasına çıplak elle dokunulmamalı, kan nakli gerektiğinde ilgili testlerin yapılmış olduğundan emin olunmalı, jilet kullanılacaksa herkes için ayrı jilet kullanılıp kullanılmadığına dikkat edilmeli, aşı ya da ilaç için ortak iğne kullanılmamalı, diş tedavilerinde mikroplardan tamamen arındırılmış alet kullanan diş hekimleri tercih edilmeli


Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için mutlaka kullanımına uygun kondom kullanılmalıdır.Cinsel yolla bulaşan enfeksiyon şüphesinde zaman yitirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum