Open top menu
13 Aralık 2012 Perşembe

Kadınların cinsellikle ilgili tutum ve davranışlarına ilişkin çok hızlı değişmeler gözlenmektedir. Kadın cinselliği üzerine yapılan ilk çalışmaların sonuçları, kadınların cinsel dürtülerinin erkeklere göre daha düşük olduğu ve daha az uyarılabildikleri, cinsel ilişkiye genellikle eşlerini mutlu etmek için girdikleri ve cinsel yaşamları olmadığı takdirde yaşamlarının çok fazla etkilenmediği yönündeydi.


Ancak, cinselliğin fizyolojisi üzerine yapılan son çalışmalarda kadınların biyolojik potansiyelleri ve bunun cinsel yaşamlarına ve davranışlarına etkileri gözlemlendikçe, cinsellikle ilgili son sözü söylemenin mümkün olmadığı görülmüştür.


Masters ve Johnson'ın çalışmalarını takiben Kaplan tarafından cinsel ilgi ve isteğin de bu evrelerle aynı derecede önem taşıdığı ortaya atılmıştır. Sonuç olarak, cinsel işlev bozuklukları alanında yapılan sınıflandırmalar DSMIV tanı ölçütlerine göre şöyle olmuştur:




  1. Azalmış Cinsel İstek Bozuklukları

  2. Cinsel Uyarılma Bozuklukları

  3. Orgazm Bozuklukları

  4. Cinsel Ağrı Bozuklukları



 
Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum