Open top menu
6 Aralık 2012 Perşembe

Bir kez aldatan kişi tekrar aldatır mı, aldatılan eş boşanma dışında bir çözüm yolu aramalı mı?


Eşlerden biri aldattıysa yolunda gitmeyeni haber vermiştir. İlişki mutlaka gözden geçirilmeli!!! "Her şey aynı, ben onu affettim, kaldığımız yerden devam", gerçekçi bir çözüm değil. O öfke nereye gitti peki?? Destek almak ya da ayrılmak, kişisel karardır. Ayrılmadan önce ruhsal destek öneririm. "Neden bunu yaptı", "Neden bana böyle bir şey yaptı", "Nasıl benim gibi birine bunu yapar" ,düşünceleri insanı rahat bırakmaz ayrılsanız da çözüm olmaz.


Aldatmak genetik midir? Aldatan kişinin çocuğu da aldatır mı?


Aldatmak daha çok öğrenilen bir davranış biçimi. Aldatan kişinin çocuğu bu konuda çok duyarlı davranıp sadık bir eş olmak için ayrıca çaba da gösterebilir. Aldatmanın bir de dürtüsellik dediğimiz, erteleyememe, uygun zamanı bekleyememe, hemen ve sonuçlarını tahmin edemeden davranma gibi bir boyutu var. Bu boyut genetik olarak aktarılabiliyor. Yine de kişi kontrol etmeyi, özdenetimi sağlayabiliyor. Alkole eğilimi olan bir babanın çocuğu olup alkolden uzak durmayı özellikle seçebilen kişiler gibi.


Aldatma yaşanan evliliklerde çocuklar bu durumdan nasıl etkilenir?


Çocuğun gözünde ebeveynlerinin dokunulmaz bir imajı var. Onlar güçlü, doğruyu yapan ve hep doğru karar veren insanlar. Ergenlik döneminde bu algı değişiyor elbette. Çocuk anne ya da babasının aldattığını fark eder ya da bir şekilde öğrenirse o kişiden duygusal olarak uzaklaşır. Sıklıkla acımasız ifadelerle onu yargılar. Bunu yapabilirse o ebeveynin yüzüne, cesaret edemiyorsa arkasından güvendiği insanlara sözel olarak aktarma yolunu seçebilir. Hiçbir şekilde ifade edemeyen çocukların bu durumdan yoğun utanç duyduklarını izliyoruz. Öfke kaçınılmaz ve elbette arkasından davranış sorunları ile inatlaşmalar gelebiliyor. Ergenler biraz daha rahat. Akran ilişkileri kurtarıcı oluyor ancak karşı cinsle ilişkilerde hep kıskanç, kuşkucu ve fazla kontrolcü davranabiliyorlar.


Güvenin sarsılması yaşanan en büyük sorunlardan biridir diyebilir miyiz? Neden?


Eşlerden birinin diğerine güveni sarsıldığında mı aldatma daha kolay oluyor ona bakmak gerek. Aldatma sonrasında aldatılan güven duygusunu yitirir belki, ancak öncesinde aldatan yeteri güveni hissedememiş, başka yerde güven aramış da olabilir. İlişki aldatmanın işaretlerini vermiştir de, göz yumulmuştur çoğunlukla. Her iki tarafın güveni sarsılmıştır diyebiliriz bu durumda.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum