Open top menu
15 Aralık 2011 Perşembe

Cinsel yönelim (sexual orientation): Bu terim kişinin cinsel dürtülerinin objelerini tanımlar.Hetroseksüel, hemosexüel ve biseksüel yönelimler gibi. Kişinin cinsel dürtülerinin nesnesini ifade eder. Cinsel nesne, heteroseksüel olanlarda karsı cins, homoseksüel olanlarda aynı cins, biseksüel olanlarda her iki cinstir.Cinsel ilgilerin yönünü belirleyen biyolojik faktörlere gelince: Yön sorunu burada cinsel objenin seçimi, sevgi konusunun seçilmesi anlamındadır.(kişinin cinsel etkinliklerini yönelttiği kişiler ya da objeler)


Cinsel yönelim genellikle kişinin aynı cinsten (homoseksüel) karşı cinsten (heteroseksüel) veya her iki cinsten (biseksüel) insana karşı erotik, romantik ve duygusal çekim hissetmesi olarak tanımlanır. Diğer yandan, cinsiyet yöneliminin erotik çekimle ilişkisi yoktur. Bu daha ziyade, kişinin kendini erkek ve dişi olarak algılaması ve bir kadın veya bir erkek olmanın getirdiği rolleri, değerleri ve sorumlulukları kabul edip etmemesiyle ilişkilidir.


Cinsel yönelimin çoklu etmenler tarafından belirlenir. Bunlar arasında genetik, doğum öncesi hormonal etkiler, sosyokültürel etmenler, psikolojik etmenler veya bunların hepsinin bileşimi sayılabilir. Cinsel yönelimin dört temel bileşeni vardır. Bunlar;


(1) kişinin kime âşık olduğu,


(2) kiminle cinsel eylemlere girdiği,


(3) kiminle ilgili fanteziler kurduğu ve


(4) kendini kim olarak tanımladığıyla belirlenir.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum