Open top menu
10 Ekim 2013 Perşembe

Sadece topuklu ayakkabı giymenin bile daha uzun görünmeni sağladığına şüphe yok. Fakat gerçekten ince ve sıkı bacaklar, biraz çalışma gerektirir. Bu egzersizin yaratıcısı olan, New York’taki Reebok Spor Kulübü’nün eğitmenlerinden Clayton James, “Masa başında veya direksiyon başında geçirdiğin uzun saatler, alt gövdene zarar verir” diyor.


Bu hareketler, kalça kaslarını esnetir ve glutes kaslarını (kalçanda bulunan kas grupları) kuvvetlendirir. Yetersiz çalışmış alt gövde kaslarını hedef alarak bacaklarını inceltir ve arkadan daha iyi görünmeni sağlar. Her egzersizi haftada üç, dört defa, iki veya üç set hâlinde yap. Kısa zamanda adımlarını kendine daha çok güvenerek atmaya başlayacaksın; üstelik parmak arası terliklerini ya da stiletto’larını giymiş olman fark etmeyecek.


egzersiz (1)


STEP UP


Step tahtasının önünde dur, sol ayağını üstüne koy (a). Vücudunu sol bacağın düz oluncaya dek yukarı doğru it (b), başlangıç pozisyonuna dön. Sağ bacağınla tekrarla, değiştirerek devam et. Her iki tarafta sekiz, 10 tekrar yap.


egzersiz (2)


SIDE-TO-SIDE LEG SWING


Ayakta dur ve sabit bir yere tutun. Sağ bacağını sağ yanına doğru savurarak kaldırabildiğin kadar yükseğe kaldır (a), ardından ters yöne, sol bacağının çaprazına doğru savur (b). 12-20 tekrar yap, bacaklarını değiştir ve tekrar et.


45-DEGREE LUNGE


Kolların yanda olacak şekilde dur, bacaklarını kalça genişliğinde aç (a). 45 derecelik açıyla sağa doğru lunge pozisyonu al. Kalçan ileri dönük, sol bacağın düz olmalı (b). Dur, başlangıç pozisyonuna dön. 10-12 tekrar yap, sol tarafta tekrarla.


egzersiz (3)


BRIDGE


Dizlerini büküp sırtüstü uzan, ayaklarını yere koy, avuç içlerini yere döndür (a). Gövden dizlerinden omuzlarına kadar düz bir çizgi olana dek kalçanla yüksel (b). İki saniye dur, başlangıç pozisyonuna dön. 12-20 tekrar yap.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum