Open top menu
11 Ekim 2013 Cuma

İlk egzersizimize başlamak için sırt üstü yere uzanın. Kollarınızı iki yanınıza, avuç içleri yere yapışık şekilde uzatın. Şimdi bir dizimizi kırıp, diğer ayağımızı havaya kaldıracağız. Öncelikle sol dizinizi kırın.


Resimdeki pozisyonu alcak şekilde sağ bacağınızı dik ve gergin şekilde havaya kaldırın.Şimdi ortadaki resimdeki pozisyonu alacağız. İki elinizi kaldırın ve sağ dizinizi tutun. Yerdeki sol bacağınızı da gergin şekilde kırk beş derece kaldırmaya çalışın.


Resimdeki şekili aldıktan sonra öne doğru 8 defa küçük esneme yapmaya çalışın. Sonra ise ayak değiştirn ve 8 esneme de sol ayağınıza yapın.3. resimdeki hareket için yerdeki pozisyonunuzu koruyun.


Dizinizi tutmayın, bu sefer eller diz hizasında ileri doğru uzatılacak. 8 defa esneyin. Diğer bacak için de aynı hareketi tekrarlamayı unutmayın.


gobekegzersizi


2. Egzersiz


Bilinen mekik çekme pozisyonunu alın yani elleriniz ensede, ayak tabanlarınız yerdeolacak şekilde sırtüstü yere uzanın. Bu harekette nefes zamanlaması çok önemlidir. Nefesi verirken kalkacak, nefesi alırkenyere yatacaksınız. Bu mekik hareketini 8 li 3 set halinde yapın. Yani 3 defa, 8er mekik çekin. Mekikte eller ileri doğru uzatılılır, gövde öne yani dizlere doğru esnetilir.


Hareketin devamında yerdeki pozisyonunuzu koruyun. Bacaklarınızı arkasından yani baldırlarınızdan tutun.Karnınızı içeri doğru çekip belinizin üzerinde doğrulun. 4 e kadar sayın. 2. hareketi ilk hareketle dönüşümlü olarak uygulayın.


gobekegzersizi2


3. Egzersiz


Eller ensede yere uzandıktan sonra, ilk resimdeki pozisyonu alıyoruz. Bunun için gövdenizi kıvırın, sol dirseğiniz ile sağ dizinizi birbirine değdirin. Sonra diğer bacağınızı diğer dirseğinize değdirin.8 er defa tekrarlayın.2. resimdeki şekli alın. Sırt üstü yere uzanmış vaziyette dizlerinizi kırıp yukarı kaldırın.Avuçlarınız iki yanda yere yapışık olsun. Bacaklarınızı hafifçe açık bırakın. Kalçanızı 8 defa yukarı kaldırın indirin. Nefes alma kuralı ise şöyle: Bacaklar yukarıda iken nefes alın, aşağıda iken nefes verin.Pozisyonuzu bozmadan 3. resimdeki şekli alın. Bacaklarını gergin şekilde doksan derece dikin ve ayak parmak uçlarınızu ileriye uzatın. Şeklinizi koruyarak kalçanızı yerden 8 defa kaldırıp indirin.Resimli


gobekegzersizi3


4. Egzersiz


Yine sırtüstü yere yatıp. Ayaklarınız birleşik olarak dümdüz uzanın. Avuç içleriniz yerde iken ayaklarınızı 90 derece kaldırın. Bu hareket için kürek kemiklerinizi aşağı doğru sarkıtılır. Vücudun üst kısmını yukarı doğru bükülür. Bu esnada nefes alınır. Sonrasında karın içeri çekilir ve yavaşça 2. resimdeki tam oturuş durumuna gelinir. Kollarınızı havada tutulurak baştaki yatış pozisyonuna doğru geriye yatılır. 4 defa olarak başlanır,sonra kademe kademe arttırabilirsiniz.3. resimdeki şekli alacağız. Dizler bükülü durumda,ayaklarınız kalça genişliğinde açık olarak ve yere tam basar şekilde sırtüstü yere uzanın.


Göbek içe doğru çekilerek karın kaslarınızı kasılır. Nefes alınır.Sonra kuyruk sokumu yerden kaldırılır.Kalkarken nefes verilir. Yerde sadece kürek kemikleriniz temas edene kadar vücudunuzu yükseltmeye devam edilir. Bu durumda 30 saniye bekledikten sonra sol bacak kalça hizasında olacak şekilde ileri doğru uzatılır. Biraz beklenir. Sonra diğer ayakla aynı hareket yapılır. Her bacakla 4 defa yapılır. Sonra kademeli olarak 8 defa yapılır.


gobekegzersizi4


Konunu anahtar kelimeleri: göbek eritme egzersizleri,göbek eritme hareketleri resimli,erkeklerde göbek eritme hareketleri,karın eritme hareketleri resimli,resimli göbek eritme hareketleri,göbek eritme hareketleri,erkek göbek eritme hareketleri,göbek eritme teknikleri,acil göbek eritme,göbek eritme yöntemleri

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum