Open top menu
4 Haziran 2013 Salı

Karın şişliği hemen hemen herkeste bir takım nedenlerden dolayı zaman zaman yaşanabilir.Bu nedenler bazen can sıkıcı olabildiği gibi rahatsızlık boyutuda artabilmektedir.İşte tamda bu noktada bazı besin gruplarını tüketmek bu sorunu çözebilmektedir.İşte ayrıntılar



Tatil sezonu yaklaşırken bilinçsizce yapılan kısa süreli katı diyetler ve alınan yanlış besinler karında şişliğe veya midede gaz birikmesine neden olabilir. Diğer önemli etmenler ise kanser, anatomik bozukluklar, enzim eksikliği, Hormonal düzensizlikler ve iltihaplanma olabilir. Bu gibi etmenler için doktorunuza başvurmanız gerekir ancak herhangi bir sağlık problemi yoksa doğru gıdalarla karındaki şişliğe son verebilir, kendinizi daha rahat ve mutlu hissedebilirsiniz.



Lifli Gıdalar


Günlük öğünlerinize lif açısından zengin keten tohumu, barbunya, çilek, brokoli gibi besinler eklerseniz bağırsaklarınıza iyi gelir.


Bitki Desteği


Hindiba, zencefil, nane çayı şişkinliği hafifletir.


Kahverengi Pirinç


Kahverengi pirinç bağırsak fonksiyonlarına iyi gelir ve yararlı bakterileri harekete geçiren lifler içerir.


Kereviz


Kereviz içeriğindeki sodyum ve potasyum sayesinde vücuttaki su dengesini düzenler.


Su


Yemekten önce oda sıcaklığında bir bardak su içmek şişliğe iyi gelir.


Muz


Muzun içeriğindeki potasyum vücudunuzdaki sodyum seviyesini düzenler ve şişliğe iyi gelir.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum