Open top menu
28 Haziran 2013 Cuma

Her kadının hayalidir ince ve sıkı bir karına sahip olmak.Özellikle göbek bölgesi yağlanması kadınları ciddi manada olumsuz etkilemekte ve huzursuzlaştırmaktadır. Bu sebeple sizlere bazı küçük tavsiyelerde bulunmak istedik.İşte ayrıntılar...


Sakız çiğnemeyin


Devamlı sakız çiğneyenler çiğnemeyenlere oranla daha fazla hava yutarlar ve karın bölgelerinde şişlik meydana gelir.


Bu nedenle sakız çiğnemeyin. Çoğu sakızlarda şeker, alkollü sorbitol ve xylitol gibi maddeler içerirler. Bu kadar ufak miktardaki maddeler bile sakız çiğneyenleri ince bağırsaklarında metan gazı yaratır. Gaz şikayetinden rahatsızsanız sakız çiğnemeyi bırakın.


Bu tür mide gazı sorunlarına çözüm olarak nane yaprağı çiğneyin ve dişlerinizi fırçalayın.


Dik oturun, Dik durun, Dik yürüyün


Birçok insanda yanlış duruş ve yanlış oturuş nedeniyle göbek çıkmaya başlar. Başınız dik, omuzlarınız geride olsun. Göğsünüzü öne doğru çıkarın. dik durmayı alışkanlık haline getirin. Duruş bozukluğu sadece kamburluğa neden olmaz hatta daha öncesinde kişide göbek sorununu ortaya çıkarır.


Lifli gıdaları tüketin


Cips, kurabiye gibi hiçbir besleyici değeri olmayan yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durun. Bunların yerine sağlıklı, besleyici olan besinleri yiyin. Meyve, sebze ve tahıllı yiyecekler tüketin. Gün içinde bunları tükettiğinizde kendinizi tok hissedeceksiniz. Fazla kaloride olmamış olacaksınız.


Bol bol gülün


Gülmek hatta kahkaha atmak karın kaslarını çalıştırıyor. Gülerken karın kaslarının çalılması mekik çekme egzersizi kadar etkili oluyor. Günde 10 dakika kahkaha atmak karı kaslarını harekete geçirir. Karnınız ağrıyana kadar gülün.


Sağlıklı yiyeceklerden atıştırın


Sık atıştırma karın yağı oluşumunu önler. Çok fazla cıkmadığınız için çok fazla yiyemezsiniz ve daha az kalori alırsınız. Atıştırmak için ağır yemekleri kesinlikle tercih etmeyin. Vitamin, mineral, potasyum içeren gıdaları tüketin. Galeta, havuç, peynir, salatalık tercih edebilirsiniz.


Vücudunuzda tutulan suyu azaltın


tıpkı develerde olduğu gibi insan vücudundada zor anlar için su biriktirilir. Günde yeterince su içerseniz vücudunuz su tutmaktan vazgeçer. Suyun tutulduğu yerlerde gözle görülür incelme meydana gelir. Ayak bilekleri ve bel çevresi su tutulan bölgelerdir ve düzenli su içmeye başladığınızda tutulan su gider ve incelme görülür. Çay, kahve, soda, şekerli meyve suları yerine sade su içmeyi tercih edin.


Dengeli beslenin


Sadece sebze yada sadece et içerikli yemekler yemeğin. Haftada 1-2 kez et iyin. Protein bakımından zengin sebzeler tüketin. Yemeklerde az yağ kullanılmış olmasına dikkat edin. Doymuş yağlar içeren besinlerden uzak durun.


Alkol tüketmeyin


Alkollü içecekleri seviyorsanız ve özellikle bira tüketiyorsanız dümdüz karnı unutun. Bira göbeği adıylada karalanan alkollü içecekler karın bölgesinde aşırı yağlanmaya neden oluyor.


Yemeğinizi yavaş yavaş yiyin


Yemek yerken sakin olun, kimse önünüzden alıp götürmez. Yada düşmanınızmış gibi yemekleri çabucak bitirip kurtulmayın.


Acele ile hızlı hızlı yenen yemekler şişkinlik hissi yaratır. Yiyecekleri her ısırdığınızda yavaş ve iyice çiğneyin. Her lokmayı 10dan fazla çiğnemek gerekir. Çorba içerken bile çiğneyin! Sulu gıdaları ağzınızda biraz bekletirseniz tadını daha iyi alır ve daha kısa sürede doyarsınız.


Her öğünde yoğurt yiyin


Yoğurdun içindeki yararlı bakteriler sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. günde en az bir kase yoğurt tüketmelisiniz.Yoğurdu taze meyve veya kurutulmuş meyvelerle beraber yiyebilirsiniz.


Yeterince uyuyun


gün içerisinde metabolizmanızı yüksek tutmanın ardından kaliteli bir uyku dönemine girersiniz. Bu durumda vücut uyurkende yağ yakımına devam eder. Kaliteli uyku sırasında sindirim sistemi iyi çalışır, böbrek çevresindeki yağlardan kurtulursunuz


Geceleri atıştırmayın


Uyumadan 2 saat önce ve geceleri uyanıp yemek yemeğin. Gece yedikleriniz sindirim için sabahı bekler, bu durum size yağlanma olarak geri döner.


Tuz tüketimini sınırlandırın


Türk kadınlarını ihtiyaçlarının 3 katı fazlası tuz tüketiyorlar. aşırı tuz tüketimi vücutta su tutulmasına ve şişkinliğe neden oluyor. Kadınlar günde 2300 mg fazlası tuzu tüketmemeleri öneriliyor. Bunu ayarlayamayacağımız için en iyisi yemek yaparken kullandığımız tuzun en az yarısını kullanalım.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum