Open top menu
18 Haziran 2013 Salı

İnce belli olmak ne yazık ki birazcık zahmetli bir iş. Yediklerinize dikkat etmenin yanı sıra özel olarak bel inceltme hareketleri de yapmanız gerekiyor. Sağlıklı olarak belinizi inceltmek için vereceğimiz bu ipuçlarına ayak uydurun!


Bel incelten hareketler


Leg Circles


Leg Circles hareketinde bacak kaslarınızla birlikte bel bölgesi kaslarınız da harekete geçer. Sırtüstü uzanın ve sağ bacağınızı kırıp dizinizi karnınıza doğru çekin. Sonra bacağınız düz ve ayak parmaklarınız tavana bakacak şekilde bacağınızı yukarı doğru uzatın. Ayak parmak ucunuzla tavanda küçük daireler çizdiğinizi düşünün. 10. daireyi tamamladığınızda durun ve ters yönde 10 daire daha çizin. Aynı hareketi diğer bacağınıza da uygulayın.


Plank


Plank aslında klasik bir yoga ve pilates hareketidir. Karın ve bel bölgesi için faydalıdır. Yere çiz çöküp ellerinizi omuzlarınızın altında olana kadar ilerleyin. Vücudunuzun tüm ağırlığı elleriniz ve dizlerinizin üzerinde olacak şekilde, karnınızı içeride tutmaya çalışıp 5’e kadar sayın. Aynı pozisyonda kollarınızı kırıp gövdenizi yere hafifçe yaklaştırın ve sonra ellerinizle yeri iterek dirseklerinizi düzleştirip gövdenizi kaldırın.


Saw


Bu harekette genellikle yoga’da kullanılan bir harekettir. Yere oturun ve bacaklarınızı kalça mesafesinden biraz daha ayrı olacak şekilde uzatın. Sağ eliniz sol ayak parmaklarınıza değecek şekilde eğilin, tekrar düz oturur pozisyona dönün, sonra sol eliniz sağ ayak parmaklarınıza değecek şekilde omurganızı döndürüp eğilin.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum