Open top menu
12 Haziran 2013 Çarşamba

Birçok kişi fazla zaman kaybetmeden kilolarından kurtulma istiyor. Şok diyetler yerine sağlık sorunu yaşatmadan hızlı kilo vermek için öneriler sunmak istiyoruz. Kilo vermeden önce yapılacak ilk iş kilo alma sürecini durdurmak.


İlk olarak insülin direncini azaltmalıyız


Yağ oluşumunu artıran ilk neden insülin direncidir. İnsülin direncini artıran yiyeceklerin başında maya ve soya geliyor. Mayalı ve soyalı besinler kan şekerinin kullanılmasını engelleyerek şekerin yağa dönüşmesine neden olur. Mayalı besinlerden uzak durmak için en başta turşu, sirke, şalgam suyu, kefir, bira ve şaraptan uzak durulmalıdır. Günlük hayatta Mayayı en çok ekmekte, peynirden ve yoğurttan alırız. Ekmeğinizi kepekli yufka ekmeğine ya da kepekli tortilla ekmeğini, yoğurtta prebiyotik yoğurtları, peynirde ise lor peyniri tercih etmeliyiz.


Soya en fazla hazır gıdalarda bulunur. Katkı maddesi olarak kullanılan soya yağ oluşumunu hızlandırır. Tatlıların yanında soya ve maya tüketimini azaltmalısınız.


Hızlı kilo vermek için vücut suyunuzu yenilemelisiniz


Vücudun en önemli temel maddesi olan su tüketimine önem vermelisiniz. Günlük 3-4 litre su içmeye özen gösterin. Öğünler öncesi su içerek az yemek yiyebilirsiniz. Kilo vermede maydonozda önemli bir etkiye sahiptir. Rondodan geçireceğiniz bir demet maydanoz sıvı hale getirdikten sonra üzerine 2 tane limon sıkıp sabah aç karına tüketin. Gün içerisinde 2 litre soğuk su içerek kaybettiğiniz suyu yenileyin.


Kahvaltılarda mutlaka yumurta tüketin


Kilo vermede protein çok önemlidir. Kaliteli bir protein kaynağı olan yumurta aynı zaman tok tutan yiyeceklerin başında gelir. Sabh kahvaltısında mutlaka yumurta yemelisiniz. Yumurtayı az yağlı peynir, maydanoz, roka, domates, yumurta ile tüketebilirsiniz.


Öğlen ile akşam öğünü arasındaki uzun zamanda sizi tok tutması için mutlaka yemeğe başlamadan önce çorba tüketin. Yemek öncesi tüketilen çorba hızlı tokluk hissi oluşturarak yemeklere saldırma hissini azaltarak az yemek yemeği sağlar.


Akşam yemeğinde protein tüketiminin önemi


Akşam öğününüzde mutlaka en az 100 gram kırmızı yada beyaz et tüketin. Yeterli miktarda protein aldığınızda akşam yemeğinden birkaç saat sonra acıkma hissini engelleyerek atıştırmalık bir şeyler yemenizi engeller.


İkindi öğününde domates kurusu…


Ara öğünlerde tüketmek için sıcak su içerisinde ıslatacağınız domates kurusu içerisindeki lif oranı ile acıkmanızı engeller. Üzerine gezdireceğiniz çok az zeytinyağı ile kabızlığı engelleyerek tuvalete çıkmanızı kolaylaştırır.


Her öğün mutlaka salata tüketin…


Acıktığınızda kendinize kocaman bir yeşil salata hazırlayın. Yağlı olmayan salata yemek öncesinde tükettiğinizde doygunluk hissi yaratmayacağı için yağsız tükettiğiniz salatalarınızı mutlaka yemekle birlikte tüketin. İnsanların şişmanlamalarının en büyük nedeni fark etmeden aldıkları boş enerjilerdir. Salataların üzerine kullanılan soslar ve yağların kalorileri oldukça yüksektir.


Düzenli aktivite yapın…


Haftada 3 yada 4 defa en az 45 dakika düzenli aktivite yapın. Günlük hayatta daha aktif olun, işe ara verdiğinizde birkaç dakika yürüyüş yapın, çayınızı kendiniz alın, asansör kullanmayın. Günde 10.000 adım atmaya çalışın.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum