Open top menu
7 Kasım 2012 Çarşamba

Ana sınıfı ile ilköğretim öğrencilerine yönelik yayınlanan "Etkinliklerle Elif Cüzü"nde çeşitli hayvan, çiçek ve şekillerle Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin kolaylığı sağlanıyor.


Ekin Yayınları tarafından yayına başlayan Özgür Çocuk Kitapları’nın ilki olan "Etkinliklerle Elif Cüzü"nün raflardaki yerini aldığı bildirildi. Çocukların Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesinin ilk basamağı olan "Etkinliklerle Elif Cüzü"nün, ana sınıfı ile ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olduğu belirtilen açıklamada, "Elif Cüzü’nün içinde etkinliklerle desteklenerek eğlenceli hale getirilen Kur’an harflerinin öğrenimi ve keyifli alıştırmaların yer aldığı vurgulandı.


Hattat Ali Sıtkı Özalp tarafından hat yazımı yapılan Elif Cüzü’nün ilk 30 sayfasında, Kur’an harflerini simgeleyen resimler ve resimlere yapılacak faaliyet çalışmalarının yer aldığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi: "Harflerin karışık öğrenimi ve harekelerin tanınmasından sonra alıştırmalar bölümü geliyor. Alıştırmalar kısmı yanlış olan harfi veya harekeyi işaretleme, noktaları birleştirme, noktaları boyayarak gizli harfi ortaya çıkartmak gibi sayfalardan oluşuyor. Alıştırmalardan sonraki kısımda ise yıldız, balık, civciv, gemi, elma, armut, güneş, kelebek gibi çerçevelerin içerisine yazılan Arapça kelimelerle çocukların Kur’an öğrenmesi keyifli hale getirilmiş.


Bazı sayfalara ödül sayfası notunun düşülmüş olması çocuklara Kur’an eğitimini teşvik etmek ve hızlandırmak açısından önemli." Açıklamada, çeşitli hayvan, çiçek ve şekillerle çocukların dikkatini çekecek şekilde hazırlanan eserin çizimlerinin M. Ahmet Demir tarafından yapıldığı belirtildi.


Baskıya hazırlanan Özgür Çocuk Kitapları’nın ikincisinin ise "Namaz ve Dua" kitabı olduğu bildirilen açıklamada, "Küçük boy olarak basılan ve özellikle İlköğretim 1. ve 3. sınıflara hitap eden kitapta, namaz ve duanın önemini resimlerle anlatan kısa yazılar bulunuyor. Ayet, hadis ve sözlerle desteklenen kitap bulmacalar, hikaye, şiir ve etkinliklerle desteklenerek çocukların ilgisine sunulacak" denildi.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum