Open top menu
15 Kasım 2013 Cuma

İnsanların aklında sabit bir düşünce var, mutlu olma düşüncesi. Herkes kendini mutluyum ya da mutsuzum diye sınıflandırıyor ve kendilerine göre mutlu bir hayata kavuşmak için çabalıyor.


Kimisi basit ve küçük ilerlemeler ve değişikliklerle mutlu olmayı, kendini tatmin edebilmeyi başarırken,bazıları büyük köklü değişimler olmadan hayat her zaman adaletsiz ve acımasız.Oysa ki, hep söylenen klişe sözlerden biri ne kadar da doğru: Mutluluk baktığınız yerde! Siz de bizimle bir maceraya atılıp 7 günde daha mutlu, daha tatmin edici bir hayata sahip olabilir misiniz?


Pazartesi


Pazartesiye sorumluluğunuzu üstünüze alarak başlayın! Sadece kendini kurban gibi gören ve hisseden insanlar bir şeylerin sorumluluğunu almaktan korkarlar. Kendinizi bırakır ve kurban rolüne girerseniz asla mutlu olamazsınız.Kurban psikolojisine sahip kişiler her zaman onların başına kötü şeyler geldiğini, hiçbir kabahatin kendilerinin olmadığını ve başka insanların kendilerini kötü hissetmelerine ya da davranmalarına yol açtığını ve söylerler.


Salı


Hayatınızın rengini belirleyin!  Katı kuralları olan ve etrafını yargılayan biri misiniz? Yoksa hiç bir şeyi kafasına takmayan, insanların yanlışlarını doğru olarak görebilen biri misiniz? Hayatınızın rengini belirleyin ve ona göre davranışlarınızda değişiklikler yapın. Hayatınızda daha çok kahkahaya ve neşeye yer açın.


Çarşamba


Hayatta birşeyleri başarmak bizi tatmin eden tek şeydir. Üretmek ve ürettiğiniz şeyin faydasını görmek,insanlar tarafından takdir edildiğini bilmek insana kendini mükemmel hissettirir. Hayata izinizi bırakın! Bir yardım kuruluşuna gönüllü olarak katılın. Kendinizi işe yarar bir insan olarak daha mutlu hissedeceksiniz.


Perşembe


Yalnız olmak, kimsenin derdini paylaşmamak sizi bu zamana kadar mutlu bir insan yaptı mı? Hayır. Başka insanlarla iletişim kurmak, sosyalleşmek insana kendini en iyi hissettiren, kendi dünyasından uzaklaştıran şeylerden biridir. İnsanlara kendinizi açmaktan korkmayın. Olumsuz duygulara karşı kendinizi koruyabilir ve onların hayatınıza dokunmasına izin verebilirsiniz...


Cuma


Stresten uzak durun! Bu klasik cümleyi artık hepimiz ezberledik. Sanki stres uzak durulabilecek birşeymiş gibi bunun için çabalamanız yersiz. Hayatınızdaki stres ve endişe kaynağınızı belirleyin. İş, okul, ev işleri,sevgiliniz, eşinizi ailesi...Stres kaynağınız ne olursa olsun, bunu kabul ettiğiniz anda sizi negatif etkileyen bu durumları bir motivasyon kaynağına dönüştürebilirsiniz.


Cumartesi


Mutluluk nasihatle elde edilecek birşey değildir. Kendinizi bu konuda keşfetmek için araştırmalar yapmalı yeni şeyler öğrenmelisiniz.Sizi heyecanlandıran yeni hobiler, yeni uğraşlar edinin. Kendinizi ve hayatı sorgulamadan, yenilikler yapmadan ve başka hayatlar hakkında bilgi sahibi olmadan mutsuz olduğunuzu söyleyemezsiniz. Eğer imkanınız varsa tek başınıza küçük seyahatlere çıkın, uzak yerlerde yeni insalrla tanışın ve karakterinizin hiç bilmediğiniz özelliklerini keşfedin.


Pazar


Hayattaki en büyük mutluluk kaynağı sevgidir. İstek ve arzu sadece bir sonraki hedefi getirir. Hayatınızda sevgi olması demek mutlaka aşık ya da tutkulu olmanız gerektiği değildir. Kendinizi ve etrafınızdakileri sevmeli ve özen göstermelisiniz. En önemlisi ise çevrenizdeki insanların eşitliğini ve seçimlerini anlayarak onlara saygı göstermeniz.//elmaelma


Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum