Open top menu
11 Kasım 2013 Pazartesi

Haydi, tembellik yapmadan yataktan hemen kalkıyoruz. Çünkü spor yapabilmek için sadece 10 dakikamız var!


Sabah sporu size gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi verir, sizi yormaz. Özellikle de kilo vermeye çalışıyorsanız yapmanız gereken saç veya allık fırçasına dokunmadan önce 10 dakikanızı ayırmak... Sadece birer dakika yapılan egzersizlerin bir ay sonra yarattığı etkiye inanamayacaksınız.


1. hareket


Bacaklarınızı omuz hizasında açın ve kollarınızı iki yana serbest bırakın. Şimdi omuzlarınızı boynunuza çekerek yuvarlaklar çizin.


2. hareket


Aynı pozisyonda kalın ve başınızı omuzunuzun üzerinden diğer omzunuza kadar oval bir biçimde döndürün.


3. hareket


Kollarınızı dirseklerinizden bükün ve yavaşça yukarı doğru kaldırıp indirin.


4. hareket


Kollarınızı göğüs hizasına getirin ve uzatın. Önde ellerinizi birleştirdikten sonra dirseklerden kırarak kendinize doğru çekin.


5. hareket


Ellerinizi arkada kenetleyin ve kaldırabildiğiniz en üst noktaya kadar kaldırıp, indirin.


6. hareket


Bacaklarınızı omuz hizasında açın ve parmaklarınızla ayak uçlarınıza dokunmaya çalışın. Bu hareketi, sağa, ortaya ve sola doğru yapın.


7. hareket


Sol kolunuzu havaya kaldırarak yere kadar büyük bir 'O' çizin. Aynı hareketi geriye doğru yaptıktan sonra diğer kolunuzla da yapın.


8. hareket


Duvara yaslanın ve bir elinizi duvara dayayın. Diğer elinizle aynı taraftaki ayağınızı tutup kalçanıza çekin. Aynı işlemi diğer el ve bacağınızla da yapın.


9. hareket


Bacaklarınızı omuz hizasından biraz daha fazla açın ve ellerinizi dizlerinize koyarak çömelip, kalkın.


10. hareket


Sağ bacağınızı öne, sol bacağınızı arkaya doğru açın. Ön taraftaki ayağınız yere tam olarak bassın ve arka ayağınızla parmak ucunuza kadar gelip geri gidin. Bu harekette elleriniz belinizde olmalı.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum