Open top menu
30 Mayıs 2013 Perşembe

Metabolizmanızı hızlandıracak önerileri Mehmet Öz‘den dinlemeye ne dersiniz? Eğer devamlı üşüyorsanız,kuru bir cildiniz varsa ve kendinizi sık sık halsiz hissediyorsanız metabolizmanız yavaş olabilir.Ayrıca metabolizma yavaşlığı kilo almanıza da neden olur.



Metabolizmanızı Hızlandırmak için Öneriler



Metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız beslenme düzeninizi yeniden gözden geçirmelisiniz. Doktor Mehmet Öz’ün bir haftalık metabolizma hızlandırma programıyla bir haftada metabolizmanız hızlanacak.



Metabolizmanızı Kontrol Edin



Metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey, yaşınız, boyunuz, kilonuz ve etkinlik seviyenize göre, metabolizma hızınızı belirlemek. Bunu kolayca hesaplamak için metabolizma hızı hesaplayıcılarından faydalanabilirsiniz.



100 Kalori Eksiltin



Kolayca kilo verdiğinizi düşündüğünüz şok diyetler uzun süre aç kaldığınız için kilo almanız neden olur. Çünkü vücudunuz uzun süre açlığın karşısında panikleyerek yağ depolamaya başlar. Bu da zor kilo vermenizi sağlar. Bu yüzden günde maksimum 100 kalori eksiltin. Böylece metabolizmanızın hızını düşürmeden zayıflamış olursunuz.



Proteinli Diyete Ağırlık Verin



Proteinleri ne kadar çok tüketirseniz metabolizmanız o kadar hızlanır. Vücut, proteinleri sindirebilmek için, karbonhidratları sindirmek için harcadığı enerjinin yaklaşık iki katını harcar. Bunun için haftada en az iki gün balık yiyin. Balık protein deposu ve aynı zamanda Omega-3 yağ asitleri sayesinde kolayca kilo vermenize olanak tanır.



3 Saatte Bir Yemek Yeyin



Ne kadar sık aralıklarla yerseniz metabolizmanızın hızı o kadar artar. Düzenli bir beslenme alışkanlığı sayesinde kilo vermeniz daha da kolaylaşır. İdeal beslenme tablosu:



06:00 – 08:00 Kahvaltı


09:00 – 11:00 Atıştırmalık


12:00 – 14:00 Öğlen yemeği


15:00 – 17:00 Atıştırmalık


17:00 – 19:00 Akşam yemeği



3 saatte bir yemek yeme sistemini uyguladığınız zaman akşam 7′den sonra bir şey yememeniz gerekiyor.Araştırmalar ara öğünlerde 250 kalori tüketen insanların daha az acıktığını ve metabolizma hızının daha yüksek olduğunu söylüyor.



Günde 3 Adet Buzlu İçecek Tüketin.



Buzlu içecekler vücudunuzu kendini daha da ısıtabilmek için enerji yakmasına neden olacaktır. Kahve ve yeşil çay, içerdikleri kafein sayesinde doğal olarak metabolizma hızlandırıcı etkiye sahiptir. Bu içeceklere buz eklemeyi unutmayın!

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum