Open top menu
30 Mayıs 2013 Perşembe

Dümdüz bir karın için dahi olmanız gerekmez. Beceri, istek ve sabırla karın yağlarınızı yakabilir ve kısa süre içinde gönül rahatlığıyla bikini giyebilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken hatta bir yaşam biçimi haline getirmeniz gereken birkaç kural var.


Az Yağlı Yiyeceklerle Beslenin


Karın bölgesinde yağ toplanmasının iki nedeni, kötü bir beslenme biçimi ve hareketsizliktir. Yarım kilo kırmızı eti mideye indirdikten sonra bir buçuk kilometre koşmanızın bir yararı olmaz. Göbeğinizden kurtulmanın yoluysa doğru yiyecekleri doğru miktarlarda yemekten geçer. Elma, çilek, kırmızı erik,fasulye,brokoli, havuç ve karnabahar gibi lif oranı yüksek meyve ve sebzelerle beslenmelisiniz. Tavuk göğsü gibi az yağlı proteinler, esmer pirinç, tam buğday, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllı makarna ve baklagiller gibi karmaşık karbonhidratlar da yiyebilirsiniz. Bunlara ek olarak, çabuk sonuç almak için kızartmaları,hamburgerleri, kırmızı eti ve işlenmiş yiyecekleri diyetinizden çıkartın.



Su Tüketiminizi Arttırın


Ne kadar çok su içerseniz karın yağlarınızdan o kadar çabuk kurtulursunuz. Su, vücudunuzdaki artık maddeleri uzaklaştırarak göbeğinizdeki yağ birikimini azaltır. Yağ yakımında çok önemli bir organ olan karaciğer, vücut yeterince su alamadığında yavaş çalışmaya başlar. Karaciğer yağ yakma işlevini yerine getirmezse vücut yağ biriktirmeye başlar, bu da karın bölgesinden kilo alımına yol açar. Bu nedenle,vücudunuzun yeterince su alması ve karın yağlarından daha kolay kurtulmak için bol bol su için.Suyla birlikte taze sıkılmış meyve suları da içebilirsiniz.



Düzenli Yürüyüş Yapın


Kardiyovasküler egzersizler gereksiz kalorilerin yakılması ve karın yağlarının azaltılmasında büyük önem taşır. Ama bu kalorileri kaybetmek için kilometrelerce koşmanız gerekmez. Süpermarkete ya da işe yürümek bile karnınızda yağ toplanmasını engellemek için harika bir yöntemdir. Dahası, bu formunuzu korumak ve enerji düzeyinizi bütün gün yüksek tutmak için mükemmel bir egzersizdir.



Egzersizleri İhmal Etmeyin


Basit mekik hareketleriyle göbek yağlarından kurtulamazsınız. Basit mekik hareketlerinin yanı sıra yer mekiği, üst ve alt karın kasları mekiği, bacak kaldırma ve bel hareketleri de yapmalısınız. Bunlara ek olarak haftada birkaç kez yüzebilirsiniz. Yüzme bütün vücudunuzu çalıştırarak göbeğinizdeki yağları yakmanızı,kalbinizin güçlenmesini ve karın kaslarınızın sıkılaşmasını sağlar. Yapabileceğiniz diğer kardiyo egzersizleri arasında hafif koşu, koşu ve aerobik de bulunuyor.



Gün İçinde Öğün Atlamayın


Bazı beslenme ve diyet uzmanlarının karın yağlarından kurtulmak için öğün atlanmasını önerdiğini duymuşsunuzdur. Ama öğün atlamak asla kilo vermenizi sağlamaz. Dahası, bu gelecekte pek çok sorun yaratır. Metabolizma hızınızı düşürerek daha az kalori yakmanıza yol açar. Vücudunuzun sürekli yağ yakmasını istiyorsanız yağ yakan yiyeceklerle beslenip metabolizmanızı çalıştırın.



Alkol Tüketimine Son Verin


Çok fazla içki içerseniz göbek yaparsınız. Alkol sayısız boş kalori içerdiği için göbeğinize bol bol yağ katar. En iyisi alkolü tamamen bırakmak. Ama içkiyi yaşam tarzınızdan tamamen çıkaramıyorsanız düşük karbonhidratlı, düşük kalorili içkileri tercih edin.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum