Open top menu
31 Mayıs 2013 Cuma

Neyi Ne kadar Yemeli


Diyetsyen Dilara KOÇAK diyet yaparken ne kadar kalori almamız gerektiğinden ve yiyecekleri ne kadar yememiz gerektiğini anlatıyor.


Aşırı şişman grupta olan bireylerin doktor, diyetisyen, psikolog ve egzersiz uzmanı eşliğinde kilo vermeyi hedeflemeleri en doğrusudur.


Kiloyu muhafaza etmek için kadınların ortalama 1800-2000 kalori, erkeklerin ise 2300-2500 kalori alması tavsiye ediliyor. Ancak yoğun egzersiz yapan genç bir erkeğin günlük kalori ihtiyacı 3-4 bin kalori bile olabilir. Fazla kilolu erkekler 1400-1600 kalori, fazla kilolu kadınlar 1200-1400 kaloriyle diyete başlayabilirler.


Süt-Yoğurt-Peynir


Seçimlerinizde yağı alınmış veya azaltılmış süt, yoğurt ve peynirleri tercih etmelisiniz. Krema, süt kreması veya süt tozu kullanmamaya dikkat edin.


Et Ve Et Ürünleri


Program süresince et, balık, tavuk, hindinin derişiz ve yağsız kısmı tercih edilmelidir.


1 porsiyon et/ balık/ tavuk/hindi miktarı yaklaşık 3-4 köfte kadardır. Sakınılması gerekenler ise şunlar: Sakatatlar, yağlı et, kızartılmış etler, tavuk derisi.


Sebzeler


Çiğ yenebilen tüm sebzeler (domates, salatalık, biber, nane, kereviz sapı, maydanoz, roka, semizotu vb.) serbesttir.


1 kilogram sebze veya kurubaklagil pişirirken 2 çorba kaşığı sıvı yağ konulması yeterlidir. Sebze/kurubaklağil yemeklerinize istediğiniz kadar domates, soğan sarımsak ve çeşitli baharatlan ilave edebilirsiniz. Etli pişirirken yağ eklemeyin. Kızartma, kavurma yerine haşlama, fırında, ızgara veya sulu ısıda pişirme yöntemlerini kullanın.


Yağ


Seçimlerinizde bitkisel sıvı yağlar (zeytinyağı, soya, mısırözü, ayçiçeği, fındık vb) tercih edin. Tereyağı, iç yağ, mayonezden uzak durun. Salatanıza her öğün için sadece 1 tatlı kaşığı zeytin yağ ekleyin.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum