Open top menu
16 Mayıs 2013 Perşembe

Araştırmalar, kadınlarda en ideal evlenme yaşının 25 olduğunu gösteriyor.


İlişki uzmanları geçtiğimiz yıllarda, evlilik için en ideal yaşın 25 olduğunu, özellikle kadınların 25 yaşından sonra eğitim düzeylerinin yüksek seviyede olacağını dolayısıyla bu yaşlarda eş seçimlerini doğru yaptıklarını söylemişlerdi.


Doğru evlilik yaşı kaç?


Günümüzde üniversite eğitimi, ardından iş hayatında daha fazla yer almaya başlayan kadınların çalışmaya atılmaları, hayatlarını bir düzene oturtmaları ile bu yaş 30’lara yaklaştı.


Bilinen bir gerçek var ki, o da evliliğin sadece iki insanın aynı evde oturmak için evlenmedikleri. Elbette evlilik hayatının nihai hedefi çocuk sahibi olmak. Dolayısıyla kadınlar için evlenme yaşı ne kadar yukarı çıkarsa, doğurganlık oranı da o ölçüde azalıyor. Özellikle 33 yaşından sonra yumurtaların kalitesi iyiden iyiye düşmeye başlıyor. Üstelik yaş ilerledikçe tüp bebek yöntemiyle bile çocuk sahibi olma şansı da azalıyor. Bu yüzden de kadınlar 30′lu yaşların ortalarına kadar evlenmiş olmayı tercih ediyor artık.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum