Open top menu
20 Mayıs 2013 Pazartesi

"Kadınlar ne ister?" sorusu dünya üzerindeki en büyük ve en gizemli soru olarak adlandırılır. Ancak, bir o kadar gizemini koruyan soru var ki, o da hiç şüphesiz: "Erkek neden aldatır?" sorusu!


Kadınların ne istediklerine dair kadınlar bile tek ve doğru bir cevap veremiyorken, aynı şekilde erkeklerin neden aldattığına dair kesin bir cevap aramak aslında yanlış.


Ancak, bu konuyu derinlemesine incelediğinizde belli başlı başlıklarda toplandığını siz de fark edebilirsiniz.


Erkekler de Sevgi ve İlgi Eksikliğinden Aldatabilir


Erkekleri, kadınlara göre aldatmaya daha meyilli olarak tanımlandırıyoruz.


Çoğu insana göre kadınlar genellikle sevgi ve ilgi eksikliğinden aldatırken, erkekler genellikle cinsellik ve heyecan aradığı için aldatıyor.


Bu genellemeyi göz önüne alırsak, aslında birçok erkeğin, aynı kadınlar gibi sevgi ve ilgisizlikten aldattığını görebiliriz.


Kadınlar aldatıldıklarını öğrendiklerinde genellikle karşılarındaki kadının onlardan daha güzel olduğunu düşünürler, kendilerinde eksik ararlar ve eşlerini hem cinsel hem de duygusal açıdan yeterince tatmin edemediklerini düşünürler. Aslında aldatmayla sekteye uğrayan ilişkilerde sorun çoğu zaman aldatılan kadının herhangi bir açıdan eksikliği veya erkeğin önüne geçemediği cinsel açlık değildir.


Bunun altında yatan en büyük neden; sevgi veya ilgi eksikliğidir.


Kendini Güçlü Hissetme İsteği ve Ego Tatmini


Sevgi ve ilgi eksikliğinin yanında, erkeklerin kadınlardan daha fazla istek duyduğu güç arzusu ve ego tatmini de erkekleri aldatmaya iten nedenler arasındadır.


Aldatan erkeklere "Eşini neden aldattın?" sorusu sorulduğunda çoğunluk "Eşimi seviyorum, güzel bir kadın, benimle de ilgileniyor, ama..." diye başlayan cümleler kurarlar. Genellikle "ama"dan sonrası, farklı bir kadının ona ilgi göstermesi, kendisini yeniden çekici hissettirmesi, heyecanlandırmasıyla beraber, elinde olmayanı elde etme arzusu ve dolayısıyla kendisini güçlü hissettirmesidir ve erkekler için bu güç fazlasıyla önemlidir.


Çoğu zaman aldatan erkekler, eşlerinden vazgeçmek istemezler. Bu durum da aslında onların eşlerini sevmedikleri için değil, kendilerini güçlü hissetme ve ego tatmini yaşamak için aldattığının büyük bir göstergesidir.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum