Open top menu
9 Ağustos 2012 Perşembe

Uzun mesafeli bir ilişkiyi nasıl yürütebilirsiniz? Ve en az zararla çıkmanın yolları.


Hayatta bazen ani değişiklikler olabilir. Bu değişikliklerde direkt olarak hayatınıza etki eder. Bazen ilişkiniz iyi yürürken gelen bir iş teklifi, kariyer planlaması veya zorunluluklar sizin ayrı kalmanıza yol açabilir. Bırakın aynı şehiri ayrı ülkelere bile ayrılabilirsiniz.


Peki bu ilişkiyi nasıl yürüteceksiniz?


Birçok kişi bu ilişkini yürümeyeceğini ve sorunlar çıkacağını size söyleyecektir. Ama günümüz dijital yaşamı bu uzaklıkları yakınlaştırmak için elinden geleni yapıyor sayılır. Teknolojinin yardımını alarakta sağlam kökleri olan bir ilişkiyi uzun mesafede de sürdürebilirsiniz.


Planlar ve yapılacaklar


İş anlaşmaları veya okul için başvurularınızı yapmadan önce birlikte oturup planlamalısınız. İlişkinizi mahvetmeden önce karşı tarafında iş bulma veya okul imkanının olup olmadığını araştırmalısınız. Belkide hayatınızdaki öncelikler içinde sevgilinize önem veriyorsunuz ve iş arka plana atılmalıdır. Bununda gözardı edilmemesi gerekiyor. Çünkü ayrı kalmak, onun özgür olduğunu bilmek ve kıskançlıklar hayatınızı mahvedebilir.


Eğer 1 yıl süresince ayrı kalacaksanız yılda 5 ya da 6 kez buluşabilme imkanınız var. Önceliği yine ona bırakarak 4 kez sizin ziyaret etmeniz ve 1 kez de onun sizi ziyaret etmesini öneririz. 1 aydan sonra sevginizde azalma durumu olabilir ama bununla savaşmanız gerekiyor.


İlk olarak yıllık izin tarihlerinizi denk getirmek için bir plan yapmalısınız. Bütün yıl boyunca planlı bir şekilde takvime uyup tatiller ve yıllık izinler dışında diğer tatil günlerini de hesaba katabilirsiniz.


İletişim herşeyin başı


Dijital çağda birbirinize ulaşamama gibi bir şansınız yok. Uzun mesafeli ya da yurtdışı telefon görüşmelerine bir servet harcamanız gerekmiyor artık.


Bu yüzden akıllı telefonlar sizin en büyük silahınız olacak. Hem paranız cebinizde kalacak hem de daha çok iletişime geçeceksiniz. Skype, Viber ve WhatsApp gibi aplikasyonlar sizin başucunuzda durması gerekenlerden. Yalnız bu araç gereçleride kullanırken ayarı tutturmanız gerekiyor yoksa karşı taraf için sıkıcı olabilirsiniz.


Videolu görüşmeler yüzyüze olacağı için sevginizin tekrar kıpraşmasını sağlayacaktır kesinlikle.


Neden ayrı olduğunuzu unutma!


Önceliğin neden ayrı olduğunuzu hatırlamak olsun. Ondan ayrı iş ya da okumak için kaldıysan sadece o işe odaklan. Bitir ve geri dön. İlk haftalar bu zor olsada sonra alışacaksın. Kıskançlık ondan uzak olduğun ve her tanıştığı yeni insan üzerinden devam edecek. Kıskançlık sorununu aşmak zorundasın. Ne kadar güvenirsen o kadar kafan rahat olacaktır. Tabii ipleri elinden bırakmadığın sürece...


Zaman senin yanında


Zamanın geneline bakınca uzun görünecek fakat işin içine girince zaman hızla akıp gidecektir. Bu zamanın içinde ne kadar sakin kalırsan o kadar başarılı olursun. Ayrı kalmanın bir avantajı vardır  o da eğer ilişkiniz uzak mesafeden sağ çıkarsa hayatın diğer zorlukları kolay kolay o ilişkiyi bitiremeyecektir.(askmen)

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum