Open top menu
1 Ağustos 2012 Çarşamba

Erkeklerin beslenme zinciri içinde ihmal ettikleri besinlerin başında meyve ve sebzelerin geldiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, meyve ve sebze tüketiminin önemine vurgu yaptı.


“Özellikle sigara tüketen kişilerde ve erkeklerde meyve ve sebze tüketimi az olmakta. Bu durum meyve ve sebzenin tadını tam olarak alamamaktan da olabilir. Tabii olarak en önemli neden meyvenin ve sebzenin tüketimine önem vermemekten kaynaklanmaktadır. Belki de birçok evde devam ediyordur.


Evlerde anneler meyveleri soyup, doğrarsa erkekler meyve yer. Ne kendi mutfağa gider hazırlar ne de bir gün aklına gelir. Meyve ve sebzeler, vitamin, mineral ve antioksidan içerikleri ile sağlığı koruma faaliyetlerinin ve kilo yönetiminin ayrılmaz parçalarıdır.


Yaşam kalitesini ve çalışma performansını azaltan; diyabet, kalp hastalıkları, yüksek kolesterol hipertansiyon ve bazı kanser türlerinden korunmanın en doğal yolu, günde 5–9 porsiyon çiğ meyve ve sebze tüketmektir. Porsiyon sayısını fazla bulduysanız, diğer sağlıklı besinler yanında her öğün salata tüketmeyi ve ara öğünlerinizde meyvelere yer vermeyi deneyin. Bu şekilde beslenerek, aslında meyve ve sebze tüketmenin sanıldığı kadar da zor olmadığını göreceksiniz. Meyve ve sebzeleri tüketirken, mevsiminde olanlara beslenme planında yer vermenin de ayrı bir önemi olduğunu unutmamalısınız.”



Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum