Open top menu
16 Ağustos 2012 Perşembe

Murat Boz’un Bodrum tatili sırasında çekilen fotoğrafları erkekte göğüs büyümesi (jinekomasti) problemini gündeme taşıdı.


Meme büyümesi sorunundan şikayetci olan yüzlerce erkek var…Ünlü şarkıcı Murat Boz’un Bodrum’da denize girerken çekilen ve hem magazin basınını hem de sosyal medyayı sallayan fotoğrafları önemli bir sorunu da gündeme taşıdı.Erkekte meme büyümesi yani orijinal adıyla jinekomasti.


Sosyal medyada Murat Boz’la ince ince dalga geçilse de meme büyümesi sorunu birçok erkeği yakından ilgilendiriyor. Erkekler çok fazla dile getirmiyorlar ancak jinekomasti ülkemizde önemli bir sorun.


Estetik cerrah Deniz Küçükkaya, yaz ayları geldiğinde psikolojisi bozulan, havuza ve denize girmeyen hatta beğendiği bir gömlek ya da tişörtü giyemeyen çok sayıda erkeğin olduğunu söylüyor.


Baş Suçlu Vücut Geliştirme İlaçları


Bazı kronik hastalıklar ve ilaçları ile hormonal bozukluklar meme büyümesine neden olabiliyor ancak doktor Küçükkaya baş zanlının vücut geliştirme için kullanılan bazı ilaçlar olduğunun altını çiziyor. “Jinekomastiye neden olabilecek ve vücut geliştirmede kullanılan ilaçlardan uzak durmak gerekir. Beslenmeye dikkat ederek ve düzenli spor yaparak da bir nebze de olsa bu sorun engellenebilir.”


Basit Bir Operasyonla Hallediliyor


Çok sayıda erkeğin sorunu olan ve hatta psikolojisini etkileyen bu sorundan tamamen kurtulmak ise çok kolay. Hastanede kalmayı gerektirmeyen hatta müdahaleden birkaç saat sonra eve dönebileceğiniz jinekomasti operasyonunda iki farklı yol var.


Doktor Deniz Küçükkaya bu iki farklı çözüm yolunu ise şu sözlerle anlatıyor: “Jinekomasti çoğunlukla liposuction yöntemiyle (yağ alma) halledilir. En fazla yarım saat süren operasyon hastanede kalmayı gerektirmez ve aynı gün operasyondan birkaç saat sonra eve gidilebilir; ertesi gün normal iş yaşantısına dönülebilir. Ayrıca eskiye dönüş olmaz, yani operasyon sonuçları kalıcıdır.


Eğer meme dokusunun kendisinde belirgin olarak büyüme var ise liposuction tek başına yeterli olmayabilir. O zaman meme dokusunun cerrahi olarak çıkarılması gerekir. Meme başının çevresindeki siyahlıktan girilerek operasyon gerçekleştirilir. Bu işlem sadece operasyonu süresini biraz daha uzatır diğer iyileşme süreçleri hemen hemen aynı zamanlarda gerçekleşir.”hürriyet

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum