Open top menu
15 Ağustos 2013 Perşembe

Kıskançlık, sanılanın aksine doğru miktarda olursa ilişkiyi yerden göğe taşıyabilir. Gel gelelim, aşırı kıskançlık; farklı sonuçlar doğurabiliyor.



Öncelikle kıskançlığının sevgiden mi, yoksa hastalık derecesinde mi olup olmadığını netleştirmelisiniz. Eğer, sizi hiç dışarı çıkmayacak şekilde kısıtlıyor, eve geldiğinde derin araştırmalar yapıyor veya sorgunun dozunu kaçırıyorsa; onu psikolog desteği almaya ikna etmelisiniz.



Kıskançlığın dozu daha düşük; fakat, oluşturduğu sıkıntılar büyük ise: Bu gibi durumlarda uygulamanız gereken birkaç öneri:


Güven Verin



Kıskançlığın en büyük dostu şüphesiz güvensizlik! Size güvenmesini sağlayın, onu ne kadar sevdiğinize inanmaya ihtiyacı var! İçinizden geldiği her an sevginizi dile getirmekten çekinmeyin. Söz verin, sözlerinizi tutun. Böylece zamanla kıskançlığın yersiz olduğunu anlayacaktır.


Anlayış Gösterin



Unutmayın, kıskançlık; aşkın bir belirtisidir. Sizi kıskanıyorsa, sizi önemsiyordur. Biraz alttan almaya çalışın. Anlayış gösterin ve istemediği şeyleri yapmaktan sakının.


Zaman Ayırın



Duygusal kıskançlığın ortaya çıkma sebeplerinin en önemlisi: ona yeterli zamanı ayırmamanızdır. Onsuz geçirdiğiniz zamanlarda neler yaptığınızı ve onunla neden birlikte olmak istemediğinizi haklı olarak merak eder ve sonuçları kıskançlığı doğurur. Eşinizle birlikte planlar yapın, boş zamanlarınızı birlikte geçirmeye özen gösterin. Böyle olduğunda sürekli bir arada olduğunuzdan ötürü sizin ona karşı bir hata yapacağınız düşüncesine kapılmayacaktır.


Konuşun



Partnerinizle sorunlarınız hakkında konuşmaktan çekinmeyin. Bu ilişkinizi önemsediğinizi gösterir. Kavga etmeyi, tartışmayı bir kenara bırakın ve sizi kıskanmasının ne kadar yersiz olduğunu kendinizce açıklamaya çalışın. Konuşma esnasında, inatlaşmamaya ve sert olmamaya dikkat etmelisiniz. Kendisini, isteklerini ve kıskançlığının sebebini rahatça ifade edebilmesi çok önemli. Böylece, ikiniz de ufak fedakarlıklarda bulunarak bu problemin üstesinde kolayca gelebilirsiniz!


Aşırı Kıskanç Olan Taraf Siz Misiniz?


Öz Eleştiri



Kendinizi sorgulayın! Öncelikle partnerinizi neden kıskandığınızı düşünerek başlayabilirsiniz bu sürece. Dışarıda onu kıskanmanız için gerçekten bir sebep var mı? Yoksa kıskançlığınız yersiz mi? Bunun cevabı size çok yardımcı olacaktır. Eğer tehdit olarak gördüğünüz bir durum var ise, bunu eşinizle kıskançlık krizi anında değil de, daha dingin ve sakin bir şekilde karşılıklı konuşarak çözmeye çalışmanızda yarar var.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum