Open top menu
28 Mart 2013 Perşembe

Bir konuda uzlaşmaya çalışırken, bazen kontrolünüzü kaybedip kendinizi hararetli bir kavganın içinde bulabilirsiniz. Ama, eşinizle olan tartışmalarınız çocuklarınızı etkiliyorsa, acilen anlaşmazlıklarınızı çözmek için başka yollar aramaya başlamalısınız. İşte size birkaç öneri:


İçinizden 10’a kadar sayın


Eşinizin yaptığı ya da söylediği bir şeye anında karşılık vermek yerine, önce içinizden 10’a kadar saymayı deneyin. Size çocukça gelebilir ama, içinizden saymanın kazandıracağı 10 saniye, karşılaştığınız durumu ve ilk tepkinizi tartmanıza yardımcı olur. 10 saniye sonunda vereceğiniz reaksiyon, ilk tepkinizden çok farklı ve yapıcı olabilir.


Bir kelime bulun


Eşinizle birlikte bir kelime belirleyin. Bu kelimeyi ikinizden biri çocuklarınızın önünde yaptığınız tartışmanın kontrolden çıktığını ve kavgaya doğru gittiğini fark ettiğinde kullanacak. İkinizde bu kontrol kelimenin söylendiği anda tartışmanın kesileceği ve çocukların olmadığı bir ortamda devam edileceği konusunda anlaşmaya varmalısınız.


Mesela kontrol kelimeniz “mutluluk” diyelim. Tartışma sırasında eşiniz ya da siz “mutluluk” dediği anda, tartışmayı birbirinize karşı tavır takınmadan keseceksiniz ve çocuklar yattığında ya da okula gittiğinde tekrar gündeme getireceksiniz.


Ortamdan uzaklaşın


Eğer bir kavganın yaklaştığını hissediyorsanız ve çocuklarınız etraftaysa hemen ortamdan sakince uzaklaşın.


Mesela diğer odaya geçin ya da bahçeye, balkona çıkın. Eğer eşiniz peşinizden gelirse, çocukların etrafında bu konuda konuşmak istemediğinizi ve tartışmaya onların olmadığı bir ortamda devam etmek istediğinizi söyleyin.


Tutarlı olun


Yukarıda verilen önerilerin hepsini aynı anda yapmaya kalkmayın. Duruma göre birini seçin. Çocuklarınızın önünde kavga etmek istemiyorsanız, tutarlı bir şekilde bu kavgayı başlamadan nasıl sonlandıracağınıza eşinizle birlikte karar verin ve uygulayın.


Bazen çocukların önünde kavga etmek faydalı olabilir


Eğer anlaşamadığınız konuda uygar bir şekilde, birbirinize karşı saygınızı kaybetmeden tartışabiliyorsanız, farklı fikirlerinizi birbirinizi incitmeden ortaya koyduğunuzu ve bir anlaşma yolu bulmaya çalıştığınızı görmek, çocuklarınıza, kendi ilişkilerini kontrol etme ve anlaşmazlıklarını çözmeleri açısından çok faydalı olabilir.//Kaynak:hthayat.com

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum