Open top menu
27 Mart 2013 Çarşamba

Cilt problemleri durup dururken ortaya çıkmıyor. Yaptığımız basit hatalar kötü görünen sonuçlara sebep oluyor. İşte cildi mahveden 5 hata!


1.Makyajla uyumak


Cildiniz için daha zararlı bir şey olamaz. Eğer sağlıklı ve güzel bir cildin hayalini kuruyorsanız yatağa gitmeden hemen önce tüm makyajınızı temizleyin ve cildinizi nemlendirin.


2.Eskimiş makyaj malzemeleri


Hiçbir kozmetik ürünü kullanmaya başladıktan 12 ay sonraya bırakmayın. Ürünün kapağını açtığınızdan itibaren tam 12 ayınız var. Kuru göz farlarının ömrü ise 3 yıl. O da düzgün bir ortamda saklarsanız.


3.Üst üste makyaj yapmak


Sabah evden çıkmadan önce makyaj yaptınız. Makyaj tazelemek cildiniz için yapabileceğiniz en kötü şeylerden biridir. Üst üste fondöten, pudra veya allık sürülmez. Yüzünüzü yıkamadan yeniden makyaj yapmayın.


4.Çok sık peeling yapmak


Peeling, belirli aralıklarla tekrarlanabilecek bir cilt bakım uygulamasıdır. Her gün veya 2 günde bir peeling yapılmaz. Aksi takdirde cildinizdeki sebum üretimi tetiklenir ve akne gibi sorunlara neden olabilir.


5.Kirli makyaj fırçaları ve süngerleri


40 yıl önce aldığınız fırçayı artık atın! Eski fırçalar ölü deri ve kozmetik kalıntısı deposudur. Haftada bir tüm makyaj fırçalarınızı yıkayın ve kurutun. Mümkünse alkolle temizleyin.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum