Open top menu
23 Ocak 2013 Çarşamba

Yapılan bir araştırmada, günde 40 gram Giresun kalite fındık tüketen annelerin süt miktarının yüzde 10 arttığı saptandı.


Giresun Üniversitesi (GRÜ) ve Giresun Kalite Fındık Tanıtım Derneği (GKFTD) işbirliğiyle yapılan araştırmada, günde 40 gram Giresun kalite fındık tüketen annelerin süt miktarında yüzde 10 artış sağlandığı saptandı.


GRÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Çebi, şunları söyledi:


''Anneleri 3 gruba ayırdık. İlk gruba her gün 40 gram fındık yedirdik. Diğer gruba fındık ezmesi yedirdik. Son grubu da kontrol grubu olarak belirledik. Bu çalışmada anneler bir ay boyunca her gün 40 gram fındık yediler. Fındık yemeden ve yedikten sonraki anne sütü miktarlarına bakıldı. Aynı zamanda sütler alınarak yağ değerlendirmesi yapıldı. Sonuçlarımıza göre fındık ve fındık ürünleriyle beslenen annelerin sütleri fındık tüketmeyen gruba göre anlamlı derecede yükselmiştir. Günde 40 gram Giresun kalite fındık tüketen annelerin süt miktarı yaklaşık olarak yüzde 10 oranında artmıştır.''


Bebeklerinin boyları da uzun


Çebi, araştırmada fındık tüketen annelerin bebeklerinin boyları ile ilgili de anket çalışması yaptıklarını belirterek, ''Bu çalışmada da bebeklerin boyu ve kilosuna bakıldı. Bir ay boyunca fındık tüketiminin sonunda ise fındık ve ezme ile beslenen annelerin bebeklerinin boylarının da arttığı gözlemlendi. İstatistiksel olarak anlamlı arttığını gözlemledik'' dedi.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum