Open top menu
28 Mayıs 2012 Pazartesi

Kızınızı, babasıyla ya da başka erkeklerle yaşadığınız ilişkiler konusunda sırdaşınız olarak seçmeyin.


Hiç bir an durup kendinizi kızınıza bir örnek olarak düşündünüz mü?  Küçük kızlar annelerinden kadın olmak konusunda birçok şey öğrenirler.Kızınızın kendi hakkındaki düşünceleri, gelecek konusundaki fikirleri ve karşı cinsle olan ilişkileri konusunda ne söylediğinizin değil nasıl davrandığınızın güçlü bir etkisi olacaktır.Bu da eşinizle olan ilişkinizle bağlantılıdır.


Aynı zamanda işiniz, anneliğiniz ve hatta ev işleri konusundaki seçimleriniz de kızınızı etkileyecektir.Kızların nasıl davranacağı,hangi oyuncaklarla oynayacağı ve gelecekle ilgili amaçlarının ne olacağı konusunda farklı ailelerin farklı fikirleri vardır.Ancak toplumumuzda kadınların hayatları köklü değişikliklere uğramıştır.Örneğin kızlarımızın çoğunluğu kendilerine bakabilecek ve aile gelirine katkıda bulunabilecek güçtedir.Öyleyse bu önemli alanda biraz ciddi düşünmek gerekiyor.


Bir kız kendine model aldığı kişiyi seçecek olduğunda öğretmenini, alanlarında çok etkili ya da fiziksel açıdan gözlerine hoş hitap eden bireyleri düşünebilir.Ancak bu üç özelliği de mükemmel biçimde taşıyan kişiyi seçmenin daha akıllıca olacağını görecektir. Annesini ve dünya üzerinde de hiç kimse veya hiçbir güç bu odak noktasından gözlerini başka bir örneğe yönelmek üzere ayıramaz.


Araştırmalara göre aktif hayatlarını sürdüren anneler kızları üzerinde en büyük etkiyi yaratanlar.


Kadınların %80 gibi yüksek bir oranı çocuklarının okul öncesi döneminde ev kadınıyken bu oran lise yıllarında üçte bire düşüyor. Birçok anne okul hayatına ya da kariyerine geri dönüyor.


Kız evlatlar annelerinin başarılarıyla sınırlanmazlar.


Çoğu kadın annesinden daha ileriye gidebilmiştir.  Üçte biri master yapmış kız evlatlardan oluşurken üçte biri doktora yapmış, geriye kalanlar da en azından yüksek okul mezunu olmuşlardır.


Tüm bunlar bir anne için ne anlama geliyor?  Okusanız da, hobilerinizle uğraşsanız da,kariyer sahibi olsanız da ne kadar aktif olursanız kızınız için o kadar iyi bir örnek olursunuz.


Birçok kadın ailelerinde acılı boşanmalar gördüklerinden erkeklere karşı güvensizlik duygusu geliştirmiştir.Kızınızı, babasıyla ya da başka erkeklerle yaşadığınız ilişkiler konusunda sırdaşınız olarak seçmeyin; aksi halde onun gelecekteki ilişkilerinde güvensiz olmasına neden olabilirsiniz.


Bugün gizli gizli sizin ayakkabılarınızı giyip kapının önüne oynamaya çıkan minik kızınız yarın yine sizi örnek alarak kendine bir kariyer ve aşk hayatı oluşturacaktır bunu unutmayın ve ona en doğru örnek siz olun.

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum