Open top menu
16 Eylül 2013 Pazartesi

Regus’un yaptırdığı araştırmada 96 ülkeden 26 bin iş insanına yaz tatillerinin ne kadarını işle ilgili faaliyetlere ayıracakları soruldu. Araştırmanın küresel sonuçları karşılaştırıldığında, Türkiye’deki profesyonellerin diğer ülkedekilere oranla tatillerde daha fazla çalıştığı da ortaya çıktı. Araştırmaya Türkiye’den katılanların Yüzde 43’ü tatil esnasında neredeyse her zamanki iş temposuna devam edeceğini belirtti. Dünya ortalamasında ise bu oran yüzde 39. Tatilde kısmen çalışma konusunda ise Türkiye’deki çalışanlar biraz daha şanslı görünüyor: Türkiye’de çalışanların yüzde 40’ı, dünya ortalamasında ise çalışanların yüzde 41'i tatil boyunca günde bir ila üç saat arasında çalışacağını bildiriyor. Tatilde üç saatten fazla çalışmayı planlayanların oranı Türkiye’de yüzde 13 olurken dünya ortalamasında bu oran yüzde 17’ye kadar yükseliyor.



Uzmanlar tatilde çalışma konusunda kaygılı. Küresel çalışma ekonomisi uzmanı Prof. Thomas Cox, aileye ve dinlenmeye ayrılan zamanın iş stresi ile bölünmemesini gerektiğini belirtiyor. “Herhangi bir lokasyondan işe bağlanabilmek önemli bir kolaylık, ancak çalışanların da gerçekten dinlenmeye ihtiyacı var” diyen Fox “Çalışanlara nasıl ve ne zaman çalışmak istedikleri hakkında özgürlük sunulmasının daha iyi bir iş hayat dengesi sağlayacağına” işaret ediyor.



Erkekler tatilde kadınlardan daha çok çalışıyor


Gerçek bir tatil yapmak ve tatilde çalışmamak konusunda kadınlar erkeklere göre kısmen daha başarılı. Araştırmanın küresel sonuçlarına göre iş hayatındaki erkeklerin yüzde 42’si tatilde iş telefonlarına ve e-postalarına cevap verirken, kadınların sadece yüzde 34’ü tatilde işten uzaklaşamadıklarını söylüyor. Erkek çalışanların yüzde 44’ü, kadın çalışanların ise yüzde 35’i tatildeyken günde bir ila üç saat arasında çalışacaklarını bildiriyor. Günde üç saatten fazla çalışacaklarını söyleyen erkeklerin oranı yüzde 18 iken, kadınlarda bu oran yüzde 16 olarak ölçülüyor.



Mevcut ekonomik zorluklar sebebiyle dünyada tüm çalışanların işlerini çok ciddiye aldığını ve Türkiye’deki çalışanların da istisna olmadığını belirten Regus Türkiye Ülke Müdürü Erim Denel ise araştırmayı şöyle yorumluyor: “Türkiye’deki çalışanların çoğu tatilde önemli ölçüde zamanını işlerine ayırıyor. Bu fedakârlığın şirketler için faydalı olduğu şüphesiz, ancak en fazla iş yükü altındaki çalışanların bile kendilerine vakit ayırmaları ve iş ile özel hayat arasında bir denge sağlamaları gerekiyor. Video iletişim ve WI-FI gibi teknolojiler, dünyanın neredeyse her yerinden çalışmayı mümkün kılıyor, ancak bu inovasyonun profesyonellerin daha esnek ve verimli çalışmasına yardımcı olacak şekilde kanalize edilmesi gerekiyor. Çalışanların işe gidiş gelişlerde trafikte harcadıkları zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olmak veya evlerine daha yakın çalışmalarını sağlamak, onların daha verimli şekilde çalışmalarına ve tatildeyken de gerçekten dinlenebilmelerine olanak tanıyor.”

Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum