Open top menu
5 Ağustos 2013 Pazartesi

Son 7 yıldır ülkemizdeki ve Dünya’daki en popüler konu aşırı kilo ve obezite. Yanlış ve dengesiz beslenme, hazır gıdalar-fast food, stres, yoğun iş hayatı, sıkıntılar ve hareketsizlik. Gerçekten insanın bu kadarı da fazla diyesi geliyor. İnsan bünyesinin bu kadar sıkıntıyı kaldırması oldukça güç.


Zayıflamanın Önündeki EngellerTüm bu olumsuzluklar insanın duygularını ve kendine olan inancını da aynı ölçüde köreltmektedir. Herkes mutlu, sağlıklı ve kilosuz bir yaşam ister ama bunu başarmak oldukça zordur. Ve ardı arkası kesilmeyen bir çok bahanesi vardır. Başlanılıp da asla sonu getirilemeyen diyetler ve yanlış kullanım sonucu pek çok zararı görülen zayıflama hapları…


Yaşam kalitemizi arttırmak için ikinci bir şansın bize verilmeyeceği hiç aklımıza gelmiyor ne yazık ki.


Aşırı Kiloyu Engellemenin Yolları


Geçen hafta yakın bir komşum aşırı kilosu nedeniyle kalp krizi ve sonrasında beyin kanaması geçirerek maalesef hayatını yitirdi. Onun arkasında 4 çocuğu ve gözü yaşlı eşi kaldı. Peki siz?


Türk insanı olarak şimdiye kadar hep gereksiz ve yetersiz beslendik. Bu problem sonrasında ölüme kadar uzanan bir çok tehlikeyi de beraberinde getirdi. Unutmamak gerekir ki, insanın yediği ve sevdiği ona en çok etki edendir. Bu yüzden yediklerimize dikkat etmemiz, rutinleşmiş hantal hayatımızı düzene sokmamız en çok bizim kendi yararımızadır.


Zayıflamanın Önündeki Engeller


İnsan sağlıklı beslendiği zaman, doğru orantılı olarak sağlıklı ve çözümcül düşünmeye başlayacaktır. Böyle düşünen bir insanda artık sorunları değil çözümleri gördükçe hayatını, yaşamını daha anlamlı hale getirecektir.


Kendinize değer verin. Her sabah aynada kendinize anlamlı bir şekilde bakın. 100.000 dolara değişemeyeceğiniz gözleriniz ve daha değerli bir çok organınız vardır. Yani aslında çok şeye sahibiz. Sadece bunların farkına varmamız gerekiyor. Farkına vardığınızda gerekeni yapmak için çaba harcayabileceğinize inanıyorum.


Her gün, orta tempo da bir saat yürüyüş yapmalı ve çok çiğneyerek doymayı hedeflemeli, az yemeliyiz. Sağlıklı zayıflamanın tüm sırrı bu iki faaliyette saklı aslında. Denemek ve başarmak için iyi şanslar diliyorum.


Different Themes
Written by Lovely

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

0 yorum